Evenimentul Zilei > Actualitate > Grindeanu, despre imunizare: „Vaccinarea propriului copil nu trebuie să fie o chestiune de hazard”
Grindeanu, despre imunizare: „Vaccinarea propriului copil nu trebuie să fie o chestiune de hazard”

Grindeanu, despre imunizare: „Vaccinarea propriului copil nu trebuie să fie o chestiune de hazard”

Grindeanu, a vorbit, în cadrul conferinței "Vaccinarea o problemă de sănătate publică", despre ce trebuie făcut ca părinții să nu mai întâmpine probleme atunci când trebuie să își imunizeze copiii.

"Trebui să avem o politică de sănătate care să fie coerentă. Deciziile pe care le vom lua să fie aplicate cel puțin un ciclu electoral. Vreau, în principal, să rezolvăm cinci lucruri: să avem un sistem de management sanitar eficient, să modificăm legislația de achiziție a vaccinurilor astfel încât să fie eficientă, realizarea unui plan multianual al necesarului de vaccinuri, simplificarea procesului de achiziție, realizarea unui stoc de vaccinuri ca să nu mai avem probleme în situații speciale".
Premierul a recunoscut că și el a întâmpinat probleme atunci când și-a vaccinat micuții.

"Am doi copii, unul de 6 și unul de 3 ani. Le-am făcut toate vaccinurile la vremea lor, dar să știți că am întâmpinat dificultăți".

Grindeanu a mai spus că "vaccinarea propriului copil nu trebuie să fie o chestiune de hazard". "Rezolvarea lipsei vaccinurilor este esențială, dar în același timp trebuie să rezolvăm și aprovizionarea".
Premierul a mai vorbit în cadrul acestei conferințe și dacă un părinte are dreptul să decidă sau nu dacă să-și vaccineze copilul. "Alegerile individuale nu trebuie puse în discutie atunci când îi privesc pe cei din jur, pentru că un copil nevaccinat pune în pericol nu doar sănătatea sa, ci și pe a altora".

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: