Grindeanu a ANUNȚAT ce punct de vedere va da Guvernul la Legea salarizării unitare

Grindeanu a ANUNȚAT ce punct de vedere va da Guvernul la Legea salarizării unitare

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat, astăzi, în deschiderea ședinței de guvern, că Executivul va da un punct de vedere pozitiv cu observații la Legea salarizării unitare.

Observaţii la Legea salarizării unitare, proiect aflat în dezbatere parlamentară la Senat, au depus ministerele Justiţiei, de Finanţe, al Dezvoltării şi Muncii, a completat ministrul Lia Olguţa Vasilescu.

"Un punct important pe ordinea de zi, astăzi, este cel legat de memorandumul cu privire la Legea salarizării unitare, şi anume punctul de vedere al Guvernului. Este extrem de important pentru noi (...) să dăm astăzi acest punct de vedere la solicitarea Senatului, astfel încât să intrăm în calendarul normal de aprobare, până la sfârşitul sesiunii parlamentare, a acestei legi. E o măsură pe care noi o avem prinsă în programul de guvernare. Punctul de vedere al nostru (...) este un punct de vedere pozitiv, cu observaţii", a declarat Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a precizat că „s-au depus observaţii pe lege de către ministerul Justiţiei, ministerul de Finanţe, ministerul Dezvoltării şi ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale. Toate aceste observaţii vor fi transmise Parlamentului României. (...) Legea respectă programul de guvernare şi ţintele asumate în acest program. Desigur că ea poate suferi modificări la Parlament, dar nu cred că vor fi de natură să modifice şi principiile din această lege. Iniţiatorii au fost în permanent contact cu ministerele de resort şi s-a colaborat foarte bine şi pe această cale aş vrea să le mulţumesc şi colegilor mei care au răspuns la toate solicitările iniţiatorilor. Noi sperăm să fie adoptată până la data de 1 iulie, aşa cum este prevăzut şi în programul nostru de guvernare”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vasilescu a subliniat că acest lucru este posibil, având în vedere că proiectul a fost depus direct la Parlament, şi nu asumat de Guvern, ceea ce scurtează cu o lună termenele de adoptare.