Scandalul a izbucnit ieri, la Poliția Lupeni, Hunedoara, când Dănuţ Mocanu, comandantul postului, a revenit pentru o zi la serviciu, pentru a–şi prelungi concediul în care se află încă din luna martie a acestui an, scrie zhd.ro. Mocanu s-a îmbolnăvit imediat ce a început să fie cercetat disciplinar de către Corpul de control al IGPR.

Un număr de 19 agenţi de poliţie au semnat o petiţie împotriva comandantului lor. Agenţii de poliţie de la Lupeni au purtat banderole albe la serviciu, în semn de protest.
„În data de 10.12.2017, cms. șef Mocanu s-a prezentat la sediul unității noastre pentru a semna registrele de predare-primire a serviciului pe unitate, informând dispecerul unității că el se află la comanda acesteia și că trebuie să fie anunțat în cazul producerii unor evenimente, indicând totodată că se va deplasa la sediul IPJ Hunedoara. Din mai multe surse am luat la cunoștință faptul că dlui. cms șef Mocanu i-a fost aprobat concediu de odihnă, respectiv din data de 11.12.2017 până la data de 5.02.2018. Considerăm că acest lucru a fost premeditat pentru ca acesta să nu poată fi cercetat, urmărindu-se a se atinge termenul de prescripție al cercetării disciplinare. Pe această cale vă aducem la cunoștință că în cazul reîntoarcerii acestuia la comanda Poliției municipiului Lupeni, noi ne vom prezenta la serviciu, însă în baza celor arătate mai sus, cât și în rapoartele anterior depuse, vom refuza să ne conformăm dispozițiilor emise de către acesta și vom recurge, la nevoie, la proteste publice”, se arată în petiţia semnată de poliţişti. Aceasta a fost trimisă spre conducerea Poliţiei Române, MAI şi IPJ Hunedoara. (sursa foto: Politisti.ro)