Greu cu organele la clasa I. Ce oribilități conțin unele cărți digitale de matematică

Greu cu organele la clasa I. Ce oribilități conțin unele cărți digitale de matematică

Unii dintre învățătorii care au văzut manualele digitale pentru clasele mici și-au pus mâinile în cap. La matematică, în loc de gărgărițe și fluturași, elevii sunt siliți să adune ficați, rinichi și alte organe ale corpului omenesc.

O parte dintre învățătoarele care predau la clasa I la școlile din Galați s-au declarat oripilate după ce au văzut noile manuale propuse pentru clasele mici.

Acestea au declarat pentru Viața liberă Galați că manualele de matematică au ca imagini de suport și operații aritmetice rinichi, ficați, plămâni și inimi.

"Este înfiorător să lucrezi cu aşa ceva! Eu înţeleg că numeraţia se face în aceeaşi unitate în care la ştiinţe învăţăm despre corpul omenesc, dar este oribil să pui nişte copii de clasa I să numere organe, în loc de floricele, gărgăriţe şi fluturaşi, cum se făcea până acum. Nici nu s-a pus problema să comand aşa ceva. În alt manual, imediat după adunări şi scăderi cu numere de la 1 la 10, facem adunări şi scăderi cu trecere peste ordin, fără să fi consolidat bine noţiunile anterioare. În plus, la ştiinţe, se fac prea devreme aceste noţiuni despre corpul uman şi funcţiile organelor interne, lucruri care se făceau abia în clasa a III-a. Sunt oare copiii de clasa I pregătiţi să asimileze aceste lucruri?", a spus o învăţătoare de la Şcoala Nr. 12. Dascălii gălăţeni au mai spus că s-au bucurat că Ministerul Educaţiei a selectat mai multe manuale, pentru că sunt inegale din punctul de vedere al calităţii. "La unele edituri, textele din manualul de Comunicare în limba română sunt imposibil de interpretat, nu transmit nimic frumos. Cum să-i dezvolţi copilului dragostea pentru lectură cu asemenea texte realizate de autorul cărţii", a spus un cadru didactic de la Şcoala Nr. 29.