Obiceiurile care îți strică bateria telefonului. Greșelile la care trebuie să renunți urgent

Obiceiurile care îți strică bateria telefonului. Greșelile la care trebuie să renunți urgent Sursa foto: Prykhodov | Dreamstime.com

În vremurile actuale telefoanele mobile, mai cu seamă smartphone-urile au devenit un accesoriu indispensabil pentru majoritatea dintre noi. Prin urmare, păstrarea lui într-o stare cât mai bună reprezintă o dorință comună pentru toți utilizatorii. 

În vremurile actuale telefoanele mobile, mai cu seamă smartphone-urile au devenit un accesoriu indispensabil pentru majoritatea dintre noi. Prin urmare, păstrarea lui într-o stare cât mai bună reprezintă o dorință comună pentru toți utilizatorii. 

Dar ce înseamnă o stare impecabilă? Să fie vorba doar de un display și o carcasă intactă? Fără zgârieturi sau urme de uzură? Nu chiar. Bateria este una dintre componentele de bază ale telefonului. Componentă care poate fi ușor deteriorată din cauza unor obiceiuri pe care le facem inconștient.

Obiceiuri care diminuează durata de viață a smartphone-urilor

Este adevărat că progresele tehnologice au crescut capacitatea acumulatorilor smartphone-urilor din ziua de astăzi. Dar chiar și în aceste condiții, câteva obiceiuri pe care toți le facem afectează serios durata de viață a bateriei.

Ne puteți urmări și pe Google News

1. Supraîncărcarea

Nu este indicat să vă lăsați telefonul la încărcat peste noapte sau pentru perioade mai lungi. Apare ceea ce se numește supraîncărcare. Bateria este solicitată inutil, iar în timp capacitatea acesteia se va reduce semnificativ. Ideal ar fi să deconectați telefonul de la încărcat o dată ce ciclul este complet. De asemenea, puteți să utilizați un încărcător cu protecție la supraîncărcare.

2. Temperaturile extreme

Temperaturile extreme constituie un alt factor care reduc durata de viață a acumulatorilor. Prin urmare, evitați pe cât de mult posibil expunerea telefonului în lumina directă a soarelui sau într-o mașină încinsă pe durata sezonului cald. Căldura excesivă provoacă daune permanente.

3. Încărcarea rapidă frecventă

Un lucru pe care nu toți utilizatorii îl cunosc, încărcarea rapidă, deși convenabilă, folosită în exces generează căldură excesivă care pune mai mult stres asupra bateriei. Cea mai bună alternativă, o reprezintă încărcarea standard, desigur atunci când timpul o permite.

4. Lăsați bateria să se golească complet

Este important ca bateria telefonului să nu se descarce complet. Dacă acest lucru se întâmplă în mod regulat riscați să afectați starea generală a bateriei. Preferabil este să puneți telefonul la încărcat în momentul în care bateria ajunge în jur de 20-30%.

5. Multitasking-ul și rularea aplicațiilor consumă multe resurse

Utilizarea intensivă jocurilor sau rularea aplicațiilor pentru perioade îndelungate afectează, de asemenea, durata de funcționare a bateriei. Puteți evita acest lucru dacă închideți aplicațiile folosite și utilizați smartphone-ul eficient pentru a menține ciclul de viață al acumulatorului.

Greșelile care îți distrug bateria smartphne-ului

sursă foto: Arhiva EvZ

6. Ignorarea actualizărilor de software

Actualizările de software, deși par sâcâitoare, vin la pachet cu optimizări pentru o mai bună performanță a bateriei. Neglijarea actualizărilor poate duce la diminuarea perioadei de funcționare a bateriei.

7. Folosirea încărcătoarelor și a cablurilor neoficiale

La fel de mult precum actualizările de software contează și utilizarea cablurilor și încărcătoarelor ieftine, neoficiale. Este foarte probabil ca acestea să nu ofere protecția necesară pentru telefonul dumneavoastră. Adică, tensiune pe care o furnizează poate fi una inconsecventă. Astfel, nu este exclus să deteriorați bateria.0

8. Rularea proceselor din fundal

Aplicațiile care rulează în fundal sunt mari consumatori. Prin urmare, o verificare regulată a setărilor și permisiunilor aplicațiilor pentru a restricționa procesele din fundal este bine-venită. Așadar, dacă renunțați la aceste obiceiuri, durata de funcționare a bateriei va crește considerabil, notează gadgetreport.ro.