Ministerul rus al Apărării a recunoscut că armata rusă a trimis militari în termen în invazia din Ucraina contrazicându-l pe președintele rus Vladimir Putin care a spus că nu va face uz de militarii în termen rezerviști. Totul a ieşit la iveală după ce au apărut imagini cu o unitate locală de poliție aflată în desfăşurare împotriva revoltelor în Ucraina pentru a deveni „carne de tun”.
Ministerul rus al Apărării a recunoscut că armata rusă a trimis militari în termen în invazia din Ucraina. Pe măsură ce luptele din Ucraina se apropie de a treia săptămână, tot mai multe rude ale soldaților ruși uciși și capturați și-au exprimat opoziția față de război, spunând că celor dragi nu li s-a spus în prealabil despre planurile țării de a invada Ucraina.
Videoclipurile cu soldații ruși capturați, emise de ucraineni, par, de asemenea, să arate că trupele ruse nu au fost informate despre invazie până la sfârșit.
Din păcate, am descoperit dovezi ale prezenței militarilor în termen care iau parte la operațiunea specială din Ucraina. Practic, toți acești soldați au fost retrași, susține Ministerul rus al Apărării. Este vorba despre militari în termen ruși luați prizonieri de forțele ucrainene. Ministerul rus a promis că situația nu se va repeta.
Președintele rus Vladimir Putin a declarat, recent, că nu va trimite militari în termen sau rezerviști să lupte în Ucraina și că obiectivele fixate pentru intervenția militară sunt îndeplinite de soldați profesioniști.
Președintele Vladimir Putin spune că nu va trimite recruți sau rezerviști să lupte în Ucraina și că soldații „profesioniști” care îndeplinesc „obiectivele fixe” conduc războiul.
În Rusia, serviciul militar cu durata de un an este obligatoriu pentru toți bărbații cu vârste între 18 și 27 de ani, cu câteva excepții.
Soldații ruşi nu știau că merg la război
Un guvernator rus din Siberia a fost confruntat cu cetățeni furioși care l-au învinovățit că a desfășurat o unitate locală de poliție împotriva revoltelor în Ucraina pentru a deveni „carne de tun”, arată un clip video care circulă online.
Incidentul a avut loc sâmbătă la baza de antrenament a unităților de poliție antirevoltă. Unii dintre acești polițiști au fost uciși sau capturați în Ucraina. În imagini se arată un schimb aprins de replici între Serghei Țiviliov, guvernatorul regiunii Kemerovo, și cetățenii din orașul Novokuznetsk.
Au mințit pe toată lumea, i-au înșelat pe toți... De ce i-ai trimis acolo? Nu și-au cunoscut obiectivul... Au fost trimiși drept carne de tun. Soldații credeau că merg la exerciții militare în Belarus, acuză un martor pe Serghei Țiviliov.
Guvernatorul nu ar fi, de fapt, responsabil pentru decizia de desfășurare a unității. Această decizie ar fi fost luată de Garda Națională, o forță militară direct subordonată președintelui Vladimir Putin.
Pentru ce să lupte, pentru palatul lui Putin de la Marea Neagră?
Experții militari occidentali au ridicat întrebări cu privire la moralul și pregătirea trupelor ruse în Ucraina, ceea ce ar putea explica de ce planul blitzkrieg al Moscovei de a copleși Ucraina și de a lua Kievul a eșuat până acum.
The Guardian a vorbit cu membrii familiei unui lunetist rus capturat în Ucraina, care și-au exprimat în mod similar furia și șocul cu privire la implicarea rudei lor în război.
The Guardian a vorbit anterior cu membrii familiei unui lunetist rus capturat în Ucraina, care și-au exprimat în mod similar furia și șocul cu privire la implicarea rudei lor în război.
„Băieții tineri sunt carnea de tun și, pentru ce? Pentru palate din Gelendzhik?” a spus membrul apropiat al familiei lunetistului capturat Leonid Paktishev, referindu-se la palatul de la Marea Neagră despre care jurnaliștii independenți ruşi au spus că are legătură cu Putin.