Evenimentul Zilei > Actualitate > GRECIA.17 000 de oameni au protestat în Piața Sygma: „Vieţile noastre nu aparţin creditorilor!”
GRECIA.17 000 de oameni au protestat în Piața Sygma: „Vieţile noastre nu aparţin creditorilor!”

GRECIA.17 000 de oameni au protestat în Piața Sygma: „Vieţile noastre nu aparţin creditorilor!”

Aproximativ 17.000 de persoane, majoritatea simpatizanți ai partidului stângii radicale Syriza, la putere în Grecia, au manifestat luni la Atena și Salonic (nord) în favoarea respingerii măsurilor de austeritate și pentru votul "nu" la referendum, denunțând "șantajul creditorilor", UE și FMI, transmite AFP.

Potrivit estimărilor poliției, peste 13.000 de protestatari s-au adunat în piața Syntagma, în fața parlamentului din centrul Atenei, și 4.000 la Salonic, al doilea oraș ca mărime, situat în nordul țării, cu șase zile înainte de referendumul programat pentru duminică la care grecii sunt chemați să spună "da" sau "nu" noilor măsuri de austeritate propuse de creditori.

Cu câteva ore înainte, mai mulți lideri europeni au îndemnat populația să voteze "da" la referendumul crucial de duminică, insistând asupra faptului că "nu" înseamnă "nu Europei", informează realitatea.net.

Manifestanţii susţin respingerea, prin referendum, a reformelor propuse de creditorii internaţionali, pe care îi acuză de "şantaj".