Guvernul este pregătit să pună în aplicare măsurile de reformă și economii promise creditorilor țării în schimbul sprijinului financiar, relatează Agerpres.

Partidul lui Alexis Tsipras este aliat cu partidului naționalist de dreapta Grecii Independenți (Anel), condus de Panos Kammenos. Echipa guvernmanetală a obținut voturile celor 155 de deputați ai coaliției, din totalul de 300 ai parlamentului.

Întreaga opoziție a votat contra, iar adversarul de dreapta al lui Alexis Tsipras, conservatorul Vangelis Meimarakis, și-a motivat neîncrederea acuzându-l pe premier de "escrocherie politică" și că a înrăutățit situația economică a țării.

Înainte de vot, Alexis Tsipras a reafirmat că "primul său obiectiv" este să se conformeze fără întârziere angajamentelor față de creditori. Scopul este acela de a reuşi să obţină acceptul "pentru a încheia până la sfârșitul anului recapitalizarea băncilor și a demara discuțiile pentru reducerea datoriei țării”.

De asemenea, prim-ministrul elen susţine că punerea rapidă în aplicare a măsurilor dictate de creditori este cel mai bun mijloc de a se elibera curând de tutela lor și de a permite "ieșirea definitivă din criză" până la sfârșitul mandatului său de patru ani.