Evenimentul Zilei > Actualitate > Grav accident rutier. 23 de turiști puși în pericol de un șofer neatent
Grav accident rutier. 23 de turiști puși în pericol de un șofer neatent

Grav accident rutier. 23 de turiști puși în pericol de un șofer neatent

Un grav accident rutier a avut loc miercuri într-o intersecţie din Drobeta Turnu Severin. Un microbuz care transporta turiști a intrat în coliziune cu un autoturism.

 

Șoferul microbuzului în care se aflau 23 de turiști a intrat în intersecție fără să se asigure. S-a lovit violent de un autoturism care circula regulamentar, apoi s-a oprit într-un zid. Șoferul s-a ales acum cu dosar penal.

A omorât un copil pe trecerea de pietoni! Acum l-au reținut. Cine e infractorul

Un bărbat de 54 de ani din Zărnești, județul Brașov, în timp ce conducea un microbuz pe strada St Odobleja la intersecția cu strada G. Coșbuc nu a respectat semnificatia indicatorului „oprire”, a pătruns în intersecție, unde a întrat in coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani din Drobeta Turnu Severin.

Accident rutier pentru Mirela Vaida! A fost rănit şi soţul ei. O va bântui toată viaţa

Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporala din culpa, consemnează RomâniaTV.

Tragedie pe șosea! A dat cu mașina peste niște copii ce mergeau cu bicicleta

În lunile de vară au loc cele mai multe accidente rutiere.1.864 de oameni au murit şi circa 40.000 au fost răniţi în accidente, doar în 2019. Faţă de anul 2018, cifrele sunt mai mici cu 0.2%, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Cele mai multe accidente rutiere grave au loc în timpul concediilor. Anul trecut, 1.864 de oameni au murit în 31.146 de accidente rutiere, potrivit unei analize derulate de către Institutul Naţional de Statistică. Dintre aceştia, 729 erau pietoni. În plus, circa 40.000 de oameni au fost răniţi în accidente pe şosele.

Statisticile arată că în lunile de concedii au fost înregistrate cele mai multe accidente pe şoselele din ţara noastră: august (11,1% din numărul total de accidente), iulie (10,0%) şi septembrie (9,9%).

În ceea ce priveşte luna producerii accidentelor, cele mai multe s-au înregistrat în lunile august (11,1% din numărul total de accidente), iulie (10,0%) şi septembrie (9,9%). Referitor la locul producerii acestora, cele mai multe au avut loc în interiorul localităţilor.

Majoritatea evenimentelor rutiere au avut loc în timpul zile, iar carosabilul era uscat.

Bucureştiul conduce topul celor mai multe accidente rutiere (3.978).