Reguli noi la granițe. Șoferii, obligați să își anunțe ora de sosire

Reguli noi la granițe. Șoferii, obligați să își anunțe ora de sosire Tiruri. Sursa foto: captura video

Guvernul de la Chișinău caută noi soluții pentru eliminarea timpilor mari de așteptare de la graniță. Astfel, șoferii ar urma să se înscrie la cozi virtuale pentru a trece frontiera. Mai mult, aceștia ar putea fi obligați să anunțe, în prealabil, ora sosirii.

Șoferii care vor să treacă din Republica Moldova în România se confruntă de cele mai multe ori cu timpii mari de așteptare. Guvernul de la Chișinău vrea să implementeze o nouă regulă care să fluidizeze traficul la graniță.

Noi reguli la graniță. Șoferii se vor înscrie la cozi virtuale

Noile reguli prevăd stabilirea unui program virtual pentru șoferii care ajung la graniță. Astfel, aceștia vor avea obligația de a se înscrie în avans la o coadă virtuală. Mai mult, conducătorii auto vor fi îndrumați să anunțe în prealabil oră estimativă a sosirii.

Guvernul de la Chişinău a aprobat deja  instituirea unui astfel de sistem informatic. Inițiativa este propusă ca un sprijin pentru transportatorii care ajung la graniță. Aceștia se vor pute înscrie la un rând virtual, anunțând ora la care estimează să ajungă la graniţă.

Republica Moldova, frontiera de stat

Sursa foto: Dreamstime.com

Se elimină cozile infernale

Guvernul de la Chișinău își propune să elimine problemele legate de întârzierile şi staționările camioanelor în punctele de trecere a frontierei.

În unele cazuri, șoferii ajung să stea la coadă chiar și şapte zile. Odată cu această reglementare, guvernanții Republicii Moldova spun că va fi soluționată și problema lanțurilor de aprovizionare.

Mai mult, noul sistem informatic va ajuta la reorientarea exporturilor şi a mijloacelor de transport către punctele de trecere a frontierei cu România.

Frontieră, mașini

Sursa foto: Arhiva EVZ

Noul sistem de la graniță, undă verde pentru tranzitul cerealelor din Ucraina

Noul sistemul informaţional de programare va permite organizarea unor rânduri electronice la frontieră. În acest mod, transportatorii își vor putea programa  ora exactă a sosirii la graniță, evitând astfel cozile interminabile.

Coada virtuală de așteptare ar urma să aducă un aport eficient în procesul de fluidizare a traficului. De asemenea, procedura va permite o bună gestionare a  resursele financiare şi umane, precum și a călătoriilor.

Mai mult, odată cu aceste reglementări, tranzitul cerealelor din Ucraina ar urma să fie unul mai facil. Guvernul moldovean a aprobat deja Regulamentul privind funcţionarea sistemului şi Regulile de programare la punctele de trecere a frontierei de stat.