Google Chrome, versiune nouă

Google Chrome, versiune nouă

Compania Google a lansat ieri noua versiune a browserului Chrome, folosit deja de 16% dintre internauţii din întreaga lume. Printre marile avantaje se numără viteza superioară de încărcare a paginilor, noua interfaţă de setări şi playerul Flash integrat.

Lansat în versiune beta încă de acum trei săptămâni, noul Google Chrome a fost lansat oficial ieri. Pe Google Chrome Blog, compania a anunţat că "vitezistul Chrome" va rula mult mai rapid servicii web ca Facebook, Twitter, Google Maps sau Amazon. Setări mai simple

"Am adăugat un câmp de căutare care găseşte setările de care ai nevoie, în timp ce tu tastezi (un cuvânt cheie)", scriu cei de la Chrome pe blog. Iată două exemple:

1. Dacă vrei să imporţi paginile din bookmarks de pe alt browser, trebuie doar să scrii "import" în căsuţa de căutare şi îţi apar toate setările care conţin acest cuvânt.

Ne puteți urmări și pe Google News

2. Dacă ai o o rudă sau un prieten "certat" cu navigarea prin meniuri, îi poţi trimite un link al unei setări. De exemplu, dacă mama ta vrea să îşi schimbe parola, îi poţi trimite un link care o va conduce direct în meniul "password manager". Sincronizare între computere

Un alt avantaj al Chrome este opţiunea de a sincroniza setările pentru mai multe computere. Iată două exemple:

1. Să zicem că te-ai înregistrat pe Youtube ori alt site de pe computerul de acasă şi ai setat opţiunea "remind password/retine parola". La muncă, va trebui să te loghezi din nou.  

2. Acasă, te-ai documentat pentru un proiect şi ai salvat mai multe pagini în bookmark. Pe alt calculator, trebuie să reiei operaţiunea de căutare.

Noul Google Chrome are însă, în secţiunea "Personal Stuff", din "Settings", opţiunea enable sync, care permite "împrumutul" acestor informaţii de la un calculator la altul.   Pentru XP, Vista şi Windows 7

Noua versiune poate fi descărcată de aici, de cei care au Windows XP, Vista sau Windows 7. Dacă foloseşti deja Chrome, versiunea va fi schimbată automat.

Chrome este al treilea cel mai folosit browser din lume, în urma Internet Explorer şi Mozilla Firefox. 18% dintre utilizatorii de internet din România folosesc Chrome, în timp ce 42% preferă Internet Explorer, iar 31% - Mozilla. VIDEO. Avantajele noului Google Chrome Setări <object width="560" height="349"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/jOxGL29-t_4?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/jOxGL29-t_4?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="349"></embed></object> Securitate <object width="560" height="349"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/29e0CtgXZSI?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/29e0CtgXZSI?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="349"></embed></object>