Cosmin Contra are o arie restrânsă de fotbaliști pe care să se poată baza la echipa națională, iar selecționerul caută soluții înainte ca „tricolorii” să debuteze în această toamnă în Liga Națiunilor.

Jucătorii români nu mai contează în fotbalul cu pretenții și evoluează prin Cehia, Bulgaria sau Golflul Persic. Așa că selecționerul se gândește și la varianta naturalizărilor. În atenția lui „Guriță” a intrat Harlem Gnohere, cel mai în formă atacant din campionatul intern.

Sfat de la selecționer: să mai slăbească

Jucătorul celor de la FCSB a avut un debut foarte bun de sezon, a marcat „dubla” care i-a dus pe „roș-albaștri” în playoff-ul Ligii Europa și a punctat de patru ori în primele cinci etape ale Ligii 1 Betano. „I-am spus Bizonului, când am fost în Olanda, că trebuie să mai dea câteva kilograme jos. Ar trebui să ajungă pe la 90. Ar fi mult mai eficient în acel moment. Apoi e posibil să îl aduc la națională. De când a venit în România s-a descurcat fără oscilații, a fost constant în evoluții, atât la Dinamo, cât și la FCSB. Nu ar fi o problemă naturalizarea. Noua legislație permite să o facem în câteva luni, în regim de urgență”, a declarat Contra.

La 30 de ani, francezul a evoluat în fotbalul important pentru belgienii de la Charleroi, Westerlo, Mouscron și Mons, iar în 2015 a ajuns la Dinamo. A fost cumpărat de Gigi Becali în sezonul trecut și a marcat 30 de goluri în campionat pentru FCSB.

Rednic a fost luat peste picior pentru transferul francezului

Gnohere a fost adus în România de Mircea Rednic și la vremea respectivă antrenorul a fost ironizat de Dănuț Lupu. „Cred că și-a luat bodyguard”, a spus fostul internațional, făcând aluzie la fizicul atacantului. Un fotbalist care a primit cetățenia română, dar n-a debutat la prima reprezentativă este William De Amorim. Brazilianul ar fi putut juca încă din 2016, dar după ce se remarcase în tricoul Astrei Giurgiu a ajuns la FCSB a dezamăgit și n-a mai intrat în atenția selecționerilor.

Cu Fatai nu s-a putut

În 2014 s-a discutat și despre naturalizarea lui Kehinde Fatai, fotbalistul Astrei Giurgiu la acea vreme, dar nigerianul n-a primit cetățenie și între timp a dispărut din fotbalul autohton, după ce s-a transferat la Sparta Praga.