GLOBALRESEARCH.ca: Se pregătesc SUA/NATO pentru un război cu Rusia? Șase exerciții militare în vecinătatea Rusiei

GLOBALRESEARCH.ca: Se pregătesc SUA/NATO pentru un război cu Rusia? Șase exerciții militare în vecinătatea Rusiei

Războaiele prin mijloace militare și prin alte mijloace fac parte toate din strategia principală a Washingtonului de a-și extinde imperiul - dorind dominația asupra altor națiuni, a resurselor și a populațiilor acestora, prin forță brută, dacă alte metode nu îi duc la îndeplinire obiectivele.

De la început, SUA au fost dependente de război, glorificându-l în mod înșelător în numele păcii. În 1982, fondatorul Marinei nucleare a Pentagonului, amiralul Hyman Rickover, a explicat riscurile în Congres, în epoca super-armelor capabile să pună capăt vieții pe Pământ, dacă sunt folosite în număr mare, spunând următoarele: „Lecția istoriei este aceea că, atunci când începe un război, fiecare națiune va folosi, în cele din urmă, orice arme are la dispoziție” pentru a câștiga, adăugând: „Cred că rasa umană se va distruge pe sine și este important să obținem controlul asupra acestei forțe oribile și să încercăm să o eliminăm”.

Rickover şi-a regretat rolul în ceea ce a devenit o cursă a înarmării nucleare.„Aș  scufunda ... toate” navele nucleare americane, a spus el. „Nu sunt mândru de rolul pe care l-am jucat” în dezvoltarea lor. „De aceea sunt un adept atât de înfocat al opririi acestei stupizenii care este războiul”.

Bertrand Russell a remarcat riscul, spunând: „Dacă omenirea nu renunță la război, vom provoca sfârșitul rasei umane". Este singura modalitate de a trăi în pace. Alternativa riscă să aducă anihilarea. Puterile mondiale au de ales. Terminați cu războaiele sau, mai devreme sau mai târziu, acestea ne vor distruge.

Rusia este ținta principală a SUA. În 1961, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene ale SUA, generalul Curtis LeMay, credea că războiul nuclear cu Rusia sovietică era inevitabil și posibil de câștigat - la vremea respectivă, cerând un război preventiv împotriva țării, cu o forță copleșitoare. La acea vreme, şeful Statului Major General, Lyman Lemnitzer, a îndemnat la un atac nuclear surpriză contra Uniunii Sovietice, în timpul unei reuniuni a Consiliului de Securitate Națională.

Exprimând-și dezaprobarea, Jack Kennedy a părăsit reuniunea, spunându-i secretarului de stat de atunci, Dean Rusk: „Și ne numim rasa umană”. Secretarul apărării al lui JFK, Robert McNamara, a respins ceea ce LeMay și Lemnitzer solicitaseră.

Ideile lor nesăbuit de periculoase nu au dispărut niciodată. Într-o epocă în care super-armele pot pune capăt vieții pe Pământ în câteva zile, dacă sunt detonate în număr mare, riscul anihilării în masă este real.

Acum câteva săptămâni, Ministerul rus al Apărării a acuzat alianţa NATO condusă de SUA că efectuează exerciții militare „provocatoare” în apropierea granițelor sale - ceea ce se întâmplă cu o regularitate tulburătoare, după cum se vede mai jos.

În iunie, generalul rus Serghei Rudskoi, șeful Statului Major General al acestuia, a trimis alianţei NATO o scrisoare în care cerea reducerea exercițiilor militare de către ambele țări. Pe fondul exercițiilor alianţei NATO conduse de SUA, în Marea Barents, la acea vreme, el a acuzat Pentagonul că simulează atacuri pe teritoriul Rusiei și interceptează rachetele sale ICBM de retaliere.

Potrivit lui Rudskoi, exercițiile provocatoare din Marea Barents sunt primele de acest fel ale alianţei NATO dominate de SUA de la destrămarea Uniunii Sovietice din 1991. El a criticat, de asemenea, numărul din ce în ce mai mare de zboruri ale bombardierelor strategice cu capacitate nucleară ale Pentagonului lângă granițele Rusiei - uneori forțându-i armata să ridice avioane de război și să pună în alertă forțele de apărare aeriană.

De la lovitura de stat dată de regimul Obama, în 2014, în Ucraina, înlocuind guvernul democratic cu o tiranie fascistă infestată de neonazism, la granița Rusiei, relațiile bilaterale s-au prăbușit la un nivel minim post-Război Rece.

Moscova consideră că desfășurarea forțelor alianţei NATO conduse de SUA, în apropierea frontierelor sale, reprezintă o amenințare destabilizatoare pentru securitatea sa națională. Rudskoi a spus că „(SUA) și aliații lor continuă să distrugă sistemul de securitate al Europei, sub paravanul unei percepute „agresiuni rusești”, care nu există.

SUA au refuzat oferta Moscovei de dialog pentru a reduce tensiunile și riscul de conflict accidental sau planificat. Duminică, Rudskoi a evidențiat din nou amenințarea unor acțiuni provocatoare ale alianței NATO conduse de SUA în apropierea frontierelor Rusiei, inclusiv supravegherea sporită și operațiunile aeriene pentru testarea apărării sale aeriene.

În august, manevrele aeriene provocatoare ale SUA / NATO au crescut cu aproximativ 30% faţă de perioada comparabilă din 2019, a explicat el, inclusiv cu atacuri simulate cu rachete asupra unor ținte rusești. (Serghei) Șoigu a numit ceea ce se întâmplă „alarmant”, mai ales pentru că au avut loc mai multe incidente în apropierea frontierelor Rusiei.

Săptămâna trecută, Rusia a ridicat avioane de război pentru a intercepta trei bombardiere americane cu capacitate nucleară B-52 peste Ucraina și Marea Neagră, lângă Crimeea, într-o declarație care spunea: „Au fost prevenite încălcările frontierei de stat ale Federației Ruse de către avioane americane.” Cu două săptămâni înainte, un incident similar a avut loc în spațiul aerian internațional peste Marea Neagră.

Cu câteva zile înainte, Moscova a criticat SUA pentru organizarea de exerciții militare în Estonia, în apropierea frontierei sale.

Într-o declarație a ambasadei sale de la Washington se spunea: „Rusia a propus în repetate rânduri SUA și aliaților lor să limiteze activitățile de instruire și să mute zonele de exerciții de la linia de contact Rusia-NATO”, adăugând: „La ce bun această demonstrație de forţă? Ce semnale vor să ne transmită membrii NATO?”.

„Cine escaladează de fapt tensiunile înEuropa? Și toate acestea se întâmplă în contextul situației politice agravate („fabricată în SUA”) din” Belarus. ”„Cum ar reacționa americanii” dacă Rusia ar efectua exerciții provocatoare similare lângă granițele sale?

Potrivit NATO, următoarele exerciții militare conduse de SUA sunt în desfășurare sau vor începe în curând în Europa (și în apropierea apelor iraniene, în Marea Mediterană): Operațiunea Dynamic Move II 20 - în curs până pe 10 septembrie, în apele din apropierea Italiei, explicând: „Efectuate pentru a exersa tactici și proceduri de luptă contra minelor marine (NMW), Allied Worldwide Navigational System (AWNIS) și proceduri de cooperare navală și orientare pentru transport maritim (NCAGS) pentru a spori capacitatea participanţilor de a efectua operațiuni de litoral și amfibie”.

Operațiunea Steadfast Pyramid 20 - începută duminică în Letonia, va continua până pe 11 septembrie, NATO explicând: „Un exercițiu axat pe dezvoltarea în continuare a abilităților comandanților și a personalului superior de a planifica și desfășura operațiuni prin aplicarea artei de a lua decizii în baza Directivei de planificare a operațiunilor cuprinzătoare ACO (COPD) și utilizând un scenariu complex și contemporan.”

Operațiunea KFOR III 20 va avea loc în perioada 8-16 septembrie în Herțegovina, explicând: „Efectuată pentru a familiariza viitorii lideri cheie ai HQ KFOR cu noile lor sarcini, situația generală din KFOR AOR (Zona de responsabilitate) și pentru a pregăti o tranziție lină, fără pierderea continuității.”

Operațiunea Ramstein Guard 9 20 este programată pentru România, în perioada 13-17 septembrie, explicând: „Programul NATO de integrare a forțelor de război electronic este un mijloc de exercitare a elementelor regionale desemnate de NATO ale sistemului integrat de apărare aeriană și antirachetă al NATO realizat prin CAOC (Centrul de operațiuni aeriene combinate), incluzând totodată și unele sisteme și active naționale.” „Este conceput pentru a instrui Comandamentul Aerian Ramstein și unitățile subordonate cu privire la cerințele de raportare/coordonare, expunându-le în același timp la o mare varietate de tactici și tehnici EW (război electronic) într-un mediu controlat.”

Operațiunea Steadfast Pinnacle 20 este programată pentru Letonia în perioada 13-18 septembrie, explicând: „Un exercițiu axat pe dezvoltarea în continuare a abilităților comandanților și a personalului superior de a planifica și desfășura operațiuni prin luarea deciziilor în baza Directivei cuprinzătoare privind planificarea operațiunilor (COPD) ACO (Allied Command Operations) și utilizarea unui scenariu complex, contemporan.”

Operațiunea Ramstein Guard 10 20 este programată pentru Estonia, Letonia și Lituania în perioada 20 - 24 septembrie, NATO explicând: „Programul NATO de integrare a forțelor de război electronic este un mijloc de exercitare a elementelor regionale desemnate de NATO ale sistemului integrat de apărare aeriană și antirachetă al NATO efectuat prin CAOC (Centrul de operațiuni aeriene combinate), incluzând totodată și unele sisteme și active naționale.

Acesta este conceput pentru a instrui Comandamentul Aerian Ramstein și unitățile subordonate cu privire la cerințele de raportare/coordonare, expunându-le în același timp la o mare varietate de tactici și tehnici EW (război electronic) într-un mediu controlat.”

Exerciții precum cele de mai sus se desfășoară în permanență în apropierea granițelor Rusiei, Chinei, Iranului și ale altor națiuni de pe lista țintelor SUA pentru schimbarea de regim. De acum până în sfârșitul anului 2020, aproape de granițele Rusiei și ale Iranului, alte exerciții militare ale alianţei NATO conduse de SUA vor avea loc în Turcia, Franța, Marea Britanie, Kosovo, Marea Mediterană, Spania, Lituania, Estonia, Italia, Olanda, Germania, Bosnia Herțegovina, Serbia, Polonia și Norvegia.

În loc să acorde prioritate păcii mondiale, stabilității și relațiilor de cooperare cu comunitatea mondială a națiunilor, alianța NATO dominată de SUA se pregătește pentru războaie mai mari decât cele deja în desfășurare purtate în mai multe teatre de forțele sale.

Autor: Stephen Lendman

Traducerea: Cristina Zaharia, RADOR

Ne puteți urmări și pe Google News