Globalismul lui Xi Jinping: „Să ne avem ca frații – Cain și Abel”

Globalismul lui Xi Jinping: „Să ne avem ca frații – Cain și Abel”

Xi Jinping a declarat că, până în 2035, „modernizarea apărării noastre și a forțelor noastre” va fi „practic încheiată”.

De atunci, Xi și-a păstrat acest ton de ostilitate și ultimativ.

Și a părut nerăbdător să exercite această putere.

Armata chineză a început să împingă frontierele stabilite de multă vreme în munții Himalaya, cu India, Myanmar și Tibet. A amenințat Japonia în Marea Chinei de Est. Continuă să facă presiuni pentru a dobândi controlul asupra Mării Chinei de Sud.

Anul acesta, în mai, Xi le-a spus celor două milioane de soldați că trebuie să fie „pregătiți pentru cele mai grave scenarii, să intensifice antrenamentele și pregătirea de luptă, să facă față cu rapiditate și eficacitate tuturor felurilor de situații complexe și să salvgardeze cu hotărâre suveranitatea națională, securitatea și interesele de dezvoltare”.

În luna martie, Xi afirma în fața unei asistențe la Beijing, că țara „va duce o bătălie sângeroasă împotriva dușmanilor noștri” și nu va ceda „nici un deget de pământ”, referindu-se la Hong Kong, Taiwan și celelalte revendicări teritoriale.

Ziarul din Hong Kong, South Morning China Post, intrat acum sub controlul legilor de securitate ale Beijingului, a citat comentatori militari chinezi care a interpretat vizita lui Xi la unitatea de marină din Chaozhou drept un semn că liderul chinez nu este mulțumit de progresele realizate.

Cu ochii în Taiwan...

Trupele de șoc amfibii vor fi vârful de lance al oricărei tentative de „reunificare a Taiwanului cu continentul”.

„A purta operațiuni amfibii în cadrul planului de reunificare al Taiwanului nu este decât una dintre misiunile corpului de marină”, a declarat specialistul naval din Beijing, Li Jie. „Corpul de marină trebuie să-și intensifice programul de război modern, nu doar din punct de vedere al dimensiunii, ci și în termeni de reînnoire a materialelor și softurilor.”

Marina chineză a făcut obiectul unor investiții militare masive. Numărul soldaților a crescut în mod spectaculos și o serie de nave noi, tancuri și aeronave au fost construite în beneficiul marinei, scrie News.com.au.

Forțele marinei au figurat la loc de frunte în cadrul exercițiilor militare masive, care au scopul de a intimida puterea democratică din Taiwan, în ultimele luni.

Imagini de la aceste manevre militare au fost difuzate în acest sfârșit de săptămână, într-un val de propagandă dezlănțuit cu ocazia celor două zile libere prin care Taiwanul a sărbătorit întemeierea Republicii China, în 1911.

Xi a rezervat partea cea mai inflamată a retoricii sale pentru Taiwan.