La data mai sus-meționată, într-o emisiune televizată, Gheorghe (n. red. – Gigi) Becali a recunoscut că a transmis o serie de mesaje de amenințare directorului Penitenciarului Jilava pe motiv că nu ar fi aprobat o nouă învoire pentru vărul său, Victor Becali. Această faptă îmbracă elementele constitutive ale infracțiunii de ultraj și, având în vedere că cel în cauză a mai fost condamnat pentru infracțiuni care implică amenințări duse până la capăt, am cerut intervenția autorităților.

„La acea dată Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a efectuat verificări și a și informat opinia publică referitor la faptul că „au fost fructificate, au fost valorificate informaţiile obţinute în urma verificărilor realizate în această speţă, la instituţiile abilitate, inclusiv la parchetul competent”. Afirmație care, din păcate, nu se confirmă, la organele de urmărire penală nefiind înregistrată sesizarea ANP”, mai spune sursa citată.

Ulterior, apreciind că este foarte posibil ca ANP să nu fi transmis sesizarea către Parchet, așa cum instituția a comunicat în mod oficial prin purtătorul de cuvânt,  am formulat un denunț a cărui soluționare face acum obiectul dosarului penal 8471/P/2018 și pentru care Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a fixat termen ca până la 15 martie 2019 să fie efectuate verificări și audieri.

„Constatăm, așadar, că ANP a dezinformat opinia publică și continuă să acopere neregulile în legătură cu detenția și, după liberare, amenințările lui Gigi Becali, așa cum a făcut-o și în situația fostului și actualului deținut Cristian Borcea, recentul beneficiar a 10 permisii într-un singur an, campion din pix la muncă, învățătură, învoiri și câștiguri pentru liberarea condiționată.

Desigur, am luat act de faptul că directorul ultragiat nu susține entuziast sesizarea noastră, deși a confirmat primirea mesajelor de amenințare pe care le-a și redirecționat parțial, la acea dată, la solicitarea directorului general. Amintim însă că, nu demult, persoane sechestrate afirmau că s-au urcat în portbagajul aceluiași Gheorghe Becali „pentru a nu-i murdări banchetele” și sperăm că, de această dată, motivele să nu fie din același registru, cochid reprezentanții FSANP.