Evenimentul Zilei > International > Fostul CEO al Nissan RUPE TĂCEREA. Pe ce se bazează, de fapt, ACUZAȚIILE, aduse împotriva sa. Breaking news
Fostul CEO al Nissan RUPE TĂCEREA. Pe ce se bazează, de fapt, ACUZAȚIILE, aduse împotriva sa. Breaking news

Fostul CEO al Nissan RUPE TĂCEREA. Pe ce se bazează, de fapt, ACUZAȚIILE, aduse împotriva sa. Breaking news

Carlos Ghosn, fostul CEO al constructorului auto japonez Nissan Motor a declarat, miercuri, că nu are nicio îndoială că acuzaţiile aduse împotriva sa sunt rezultatul „unui complot şi al trădării” din partea directorilor de la Nissan, care se opun planului său vizând o mai mare integrare între constructorul auto francez Renault şi cei doi parteneri japonezi, informează AFP.

În primul său interviu, acordat cotidianului financiar japonez Nikkei din închisoarea din Tokyo, unde se află începând din data de 19 noiembrie, Ghosn a recunoscut că a existat un plan care viza integrarea Renault, Nissan şi Mitsubishi Motors, adăugând că acest plan a fost discutat cu directorul Nissan, Hiroto Saikawa, în luna septembrie a anului trecut. Ghosn susţine că a dorit să îl includă şi pe directorul general de la Mitsubishi Motors, Osamu Masuko, în aceste discuţii, însă „Saikawa a dorit ca discuţiile să se desfăşoare faţă în faţă”.

Carlos Ghosn a fost arestat în Japonia pe 19 noiembrie 2018, fiind bănuit de o serie de nereguli financiare în calitate de preşedinte al constructorului auto japonez Nissan, partenerul Renault. Ghosn este acuzat în special că a primit plăţi în valoare de 7,82 milioane euro prin intermediul Nissan-Mitsubishi B.V., o societate mixtă cu sediul în Olanda.

Cu privire la acuzaţiile privind achiziţionarea unor proprietăţi de lux în Rio de Janeiro şi Beirut, care potrivit Nissan au fost plătite în mod incorect printr-o subsidiară, Ghosn a spus că aceste achiziţii au fost aprobate de departamentul juridic al Nissan. Ghosn a justificat achiziţionarea acestor case pe motiv că avea nevoie de un loc sigur unde să poată lucra atât în Brazilia cât şi în Liban.„Am făcut ceva incorect? Nu sunt avocat şi nu ştiu cum pot fi interpretate aceste fapte”, a spus Ghosn.

Cu toate că Tribunalul din Tokyo a respins, în repetate rânduri, cererea de eliberare pe cauţiune depusă de Carlos Ghosn, considerând că acesta ar putea fi tentat să se sustragă justiţiei japoneze, Ghosn a insistat miercuri că nu există riscul să fugă sau să distrugă dovezi. „Nu voi fugi. Mă voi apăra. Toate dovezile sunt la Nissan iar Nissan interzice tuturor angajaţilor să vorbească cu mine”, a declarat Ghosn, scrie Agerpres.