Evenimentul Zilei > Sport > Ghinion pentru Boloni! Panathinaikos, egalată la ultima fază, printr-un gol marcat de portarul lui Asteras
Ghinion pentru Boloni! Panathinaikos, egalată la ultima fază, printr-un gol marcat de portarul lui Asteras

Ghinion pentru Boloni! Panathinaikos, egalată la ultima fază, printr-un gol marcat de portarul lui Asteras

Ladislau Boloni a avut parte de mult ghinion la debutul în play-off-ul Greciei. Panathinaikos a fost la doar câteva secunde distanță de a pleca cu toate cele trei puncte din deplasarea de la Asteras, dar portarul gazdelor a egalat la ultima fază de joc.

Trupa pregătită de Ladislau Boloni a revenit în forță de la cabine și a înscris de două ori, prin același atacant italian Federico Machedo, în decurs de doar două minute (’58 și ’59). Chiar dacă soarta partidei părea a fi decisă în favoarea alb – verzilor, Panathinaikos s-a retras mult prea devreme în defensivă, iar Asteras a revenit spectaculos.

Negru de supărare după ce experimentatul goalkeeper al lui Asteras, Nikos Papadopoulos, a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj în minutul șapte al prelungirilor, Boloni i-a taxat pe elevii săi pentru greșeala de a ceda mijlocul terenului în ultimul sfert de oră.

„A fost un meci pe care l-am avut în mână, mai ales în cea de-a doua repriză. Cred că, din păcate, am făcut puțin pasul înapoi în ultimele cincisprezece minute și am plătit pentru această greșeală” a fost reacția la cald a experimentatului tehnician în vârstă de 68 de ani, de la sfârșitul confruntării găzduite de stadionul din Tripoli.

Boloni, gata de duelul cu PAOK

Boloni are încredere că golgheterul Federico Machedo și ceilalți coechipieri ai săi și-au învățat din plin lecția și nu vor mai repeta aceste erori și în disputele viitoare din play-off. Următoarea adversară a formației antrenate de român este PAOK Salonic, campioana din sezonul 2018 – 2019.

„Având în vedere modul în care am evoluat în această partidă și rezultatul pe care l-am obținut, sper că vom continua bine în acest play-off. Acum, suntem dezamăgiți cu toții, însă cred că această frustrare ne va ajuta pe viitor” i-a îmbărbătat tehnicianul născut la Târgu Mureș pe jucătorii săi.

Olympiakos Pireu e deja desprinsă în campioană, având un avantaj considerabil, de nu mai puțin de nouăsprezece puncte, în fața principalelor urmăritoare. Panathinaikos ocupă, în prezent, doar poziția a cincea, însă mai are de recuperat numai patru lungimi pentru a ajunge pe locurile de cupe europene.