Evenimentul Zilei > Justitie > Gheorghe Moroşan nu regretă crimele. E oficial, a fost arestat preventiv. Update
Gheorghe Moroşan nu regretă crimele. E oficial, a fost arestat preventiv. Update

Gheorghe Moroşan nu regretă crimele. E oficial, a fost arestat preventiv. Update

Criminalul de la Oneşti, Gheorghe Moroşan, a vorbit luni pentru prima dată despre crimele sale şi a spus că muncitorii înjunghiaţi mortal erau „oameni răi”.

Update: Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău admite arestarea preventivă a criminalul din Oneşti. Astfel, Gheorghe Moroşan e arestat preventiv pentru următoarele 30 de zile. Avocatul său a cerut o măsură mai blândă, de arest la domiciliu. Este un madat de arestare în lipsă, el fiind internat în spital. Gheorghe Moroşan nu a putut fi audiat la ora 13:00, din cauza lipsei aparaturii.

Update: Gheorghe Moroşan şi-a premeditat cele două crime, dar nu se ştie dacă şi soţia lui a participat în vreun fel. La ora 13:00, Gheorghe Moroşan va fi audiat prin videoconferinţă. Criminalul de la Oneşti încă nu poate fi transportat de la spitalul din Bacău.

Dimineaţă a mâncat iaurt şi pâine prăjită. El a consumat şi un ceai.

Conform comunicatului pe care anchetatorii l-au remis luni, criminalul avea două spray-uri cu piper când a fost doborât de forţele de ordine. De asemenea, în ziua crimei el a cumpărat 10 coliere de plastic de la un magazin din Oneşti. Cu ajutorul lor şi-a legat victimele.

Cuţitul folosit pentru înjunghierea mortală a celor doi muncitori avea lama de 27 de cm. În prezent, Gheorghe Moroşan este pus sub urmărire penală pentru omor calificat. În ultimul comunicat al anchetatorilor nu se face nicio referire la soţia acestuia, cu toate că ea a comunicat cu soţul în timpul operaţiunii forţelor de ordine.

ştirea iniţială: Gheorghe Moroşan nu regretă crimele. E şocant ce a putut spune despre victime. Conform surselor Antena 3, Gheorghe Moroşan a spus că victimele sale au vrut să-i ia apartamentul în urmă cu nişte ani. El nu regretă că i-a înjunghiat mortal şi spune că ambii erau „oameni răi.”

Gheorghe Moroşan nu regretă crimele

Criminalul a început să vorbească, este cooperant, a cerut mâncare şi se simte foarte bine după ce a fost împuşcat de oamenii legii.

Conform sursei citate, astăzi poate fi audiat de procurorul care a preluat dosarul.

Ştire în curs de actualizare. Vă rugăm să reveniţi cu refresh pentru a afla ultimele informaţii despre acest subiect.

Gheorghe Moroşan

Măsură importantă luată după crimele de la Oneşti

Amintim că luni dimineaţa, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode a anunţat o măsură pe plan naţional după crimele de la Oneşti:

„(n.r. despre agenţii acuzaţi de tortură) Ceea ce s-a întâmplat la Secţia 16 nu face cinste acestor deocamdată angajaţi ai Poliţiei Române. Vreau să spun un lucru foarte clar: avem toleranţă zero faţă de astfel de activităţi, faţă de astfel de indivizi. Opinia publică a fost şocată. O să vă rog să fiţi atenţi la ce se va întâmpla în perioada următoare.

Nu ştiu dacă în sistem intră foarte mulţi  din sursă externă. Ştiu că în ultimii 5 ani au plecat aproape 30.000 de angajaţi, iar resursa umană este esenţială pentru ce facem în MAI. Cred că acum e nevoie de o analiză la rece a tuturor disfuncţionalităţilor din sistem.

(n.r. – despre cazul Oneşti) Am avut raportul preliminar în două etape. Miercuri, când am primit, la o oră după, am anunţat măsurile preliminare despre care am considerat că trebuie luate. A fost componenta legată de neglijenţă în serviciu şi pe de altă parte a fost sesizarea Parchetului.

A doua componentă a raportului preliminar mai prevede o măsură, pe care o anunţ în premieră. Am dispus declanşarea a unui proces de analiză a petiţiilor şi sesizărilor din ultimii doi ani, pentru a identifica problemele petenţilor. Este fezabil acest raport pentru că s-a demonstrat că acolo unde intervenţia este ca la carte şi se analizează din timp astfel de situaţii, putem să prevenim astfel de tragedii.

Vreau să vă dau 3 exemple de reuşită a negocierilor care au fost în această săptămână.”

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.