Gheorghe Flutur: PDL trebuie să fie nucleul unei mişcări populare. VEZI despre ce mai discută coaliţia

Gheorghe Flutur: PDL trebuie să fie nucleul unei mişcări populare. VEZI despre ce mai discută coaliţia

PDL trebuie să fie în perioada următoare nucleul în jurul căruia să se adune forţele de dreapta. Afirmaţia a fost făcută de prim-vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur aseară la TVR Info. Tot acolo, Flutur a precizat că în PDL nu se discută în acest moment despre o remaniere guvernamentală, pentru democrat-liberali fiind acum prioritare comasarea alegerilor, legea bugetului de stat, accelerarea absorbţiei fondurilor UE.

Democrat-liberalii au obligaţia morală de a reprezenta catalizatorul unei mişcări populare în perioada următoare, a susţint aseară, la TVR Info, prim-vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur.

"PDL-ul trebuie să fie nucleul în jurul căruia să adune forţele de dreapta pentru modernizarea ţării. Aici cred că şi nuanţa conservatoare, şi nuanţa creştin-democrat şi cea liberală trebuie să se regăsească deopotrivă. Această mişcare populară care ar putea să apară în jurul PDL trebuie să se contrapună mişcării populiste, USL", a spus Flutur.

Întrebat dacă în alegerile următoare forţele care ar urma să se confrunte vor fi USL-ul şi Mişcarea Populară, prim-vicepreşedintele PDL a răspuns că ar fi posibil.

"Pentru perioada următoare, PDL trebuie să se gândească obligatoriu pentru o construcţie care să răspundă aşteptărilor electoratului de dreapta", a susţinut Flutur, precizând că organizaţiile sau formaţiunile care vor intra în viitoarea mişcare vor trebui să primească locuri la alegeri.

Modificarea legislaţiei electorale

Pe de altă parte, Flutur a explicat că , la propunerea colegilor din UDMR, la nivelul Coaliţiei se negociază modificarea legislaţiei electorale pentru alegerile parlamnetare în sensul introducerii unui vot uninominal compensat prin listă naţională.

"Dominanta este votul uninominal. Se discută o listă care să compenseze la nivel naţional pentru că, dacă ne uităm în Ungaria, Orban a câştigat cu 51%, dar prin redistribuire a făcut două treimi şi a modificat Constituţia", a explicat liderul PDL, precizând că din partea democrat-liberalilor sistemul de vot se negociază cu partenerii de coaliţie de către Sever Voinescu şi Sebastian Lăzăroiu.

Remanierea nu este pe agenda PDL

Problema remanierii guvernamentale nu se află în discuţia conducerii PDL a mai spus Flutur aseară. "Remanierea se poate face în fiecare zi, nu trebuie să fie asta o problemă deosebită. E bine să existe această presiune pe miniştri, că oricând pot fi remaniaţi (…) Astăzi, pe agenda PDL-ului nu avem această discuţie legată de remaniere. În agendă avem urgenţele privind guvernarea, accelerarea absorbţiei, comasarea alegerilor, legea bugetului de stat. Dacă unii miniştri nu ţin pasul sau nu performează aşa cum sunt aşteptările, sigur că te poţi gândi la remaniere, dar nu avem o agendă noi undeva, într-un birou, cu o listă cine să plece şi cine nu", a spus prim-vicepreşedintele PDL.

Ne puteți urmări și pe Google News