Gheorghe Dincă, aflat în pușcărie, primește bani de la stat, lună de lună. Ce venit încasează

Gheorghe Dincă, aflat în pușcărie, primește bani de la stat, lună de lună. Ce venit încasează

„Monstrul din Caracal”, Gheorghe Dincă, declarat vinovat pentru răpirea, torturarea și uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu, în anul 2019, primește bani de la stat lună de lună. E vorba de o pensie de 1000 de lei. Din aceasta, criminalul condamnat la 30 de ani de închisoare, rămâne cu 700 de lei, restul de 300 de lei fiind reținuți prin poprire și achitați lună de lună familiilor celor două tinere.

Proprietățile criminalului nu-și găsesc doritori

În urma procesului în care a fost declarat vinovat și condamnat, Gheorghe Dincă este obligat să plătească despăgubiri de peste 100.000 de euro pentru familiile celor două tinere.

Recuperarea unei părți din suma datorată s-ar putea face și prin vânzarea proprietăților lui Dincă, dar, cum este de altfel de așteptat nu sunt prea mulți doritori pentru a achiziționa imobilele unde s-a petrecut acele fapte sinistre.

Până la acest moment au putut fi valorificate doar mormanele de fier vechi (29 de tone) și două mașini vechi, scrie antena3.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gheorghe Dincă trebuie să dea 750.000 de lei la stat

În afara celor 100.000 de euro pe care Gheorghe Dincă îi are de achitat către familiile victimelor, instanţa de judecată l-a obligat pe acestea să achite și cheltuieli judiciare de 750.000 de lei către stat.

Din această sumă pe care criminalul o datorează statului, au putut fi recuperați deocamdată doar 20.763 lei.

Au fost puse sub sechestru următoarele bunuri aflate în proprietatea monstrului din Caracal:

  • Un teren intravilan de 1.184 mp.
  • Un teren intravilan, categorie curți construcții, în suprafață de 1.220 mp.
  • Un teren intravilan de 1.856 mp.
  • Construcții cu destinația „locuință” având o suprafață de 121 mp la sol, „construcții anexă” având o suprafață de 91 mp la sol și „construcții anexă” având o suprafață de 196 mp la sol, acestea totalizând o suprafață de 463 mp.
  • Un teren arabil intravilan în suprafață de 463 mp.

Respectivele imobile nu au putut fi până în prezent valorificate.