Evenimentul Zilei > Actualitate > Gestul incredibil făcut de un om al străzii care a găsit un pachet cu bani. I-a fost frică să nu fie jefuit
Gestul incredibil făcut de un om al străzii care a găsit un pachet cu bani. I-a fost frică să nu fie jefuit

Gestul incredibil făcut de un om al străzii care a găsit un pachet cu bani. I-a fost frică să nu fie jefuit

Un bărbat fără locuință, din Botoșani, a găsit o mare sumă de bani atunci când căuta în gunoaie și s-a dus la Poliție, ca să predea pachetul.

Un bărbat fără locuință, din Botoșani, om al străzii, a făcut un gest incredibil, după ce a dat peste o sumă de bani importantă. Este vorba despre 20.000 de lei, bani pe care i-a găsit într-un container pentru gunoi din zona Pacea. Omul respectiv, în vârstă de 53 de ani, nu numai că nu a păstrat banii, ci a mers la Poliție, ba chiar a luat un taxi pe care l-a plătit din propriile-i buzunare.

A găsit o sumă mare de bani și s-a dus glonț la Poliție

Bărbatul obișnuiește să caute zilnic prin gunoaie, pentru a găsi diverse obiecte pe care să le poată folosi. Nu i-a venit să creadă atunci când a dat peste un pachet de bani. I-a numărat și a văzut că este vorba despre 20.000 de lei. S-a dus imediat la Poliție, cu un taxi, pentru că i-a fost frică să nu fie jefuit.

Întreaga poveste a fost făcută publică pe pagina de Facebook – Atenție Poliția Botoșani.

„Un om al străzii a găsit un portofel plin cu bani și l-a dus direct la poliție. Bărbatul și-a plătit singur taxiul cu care a venit la poliție. Îi era frică să meargă pe jos cu o sumă atât de mare asupra lui.

In ziua de 13 iulie 2021, un bărbat de 53 de ani, din comuna Hănești, a găsit într-un container de depozitare a deșeurilor menajere, din municipiul Botoșani, zona Pacea, peste 20.000 de lei.

„Un astfel de comportament este lăudabil”

Bărbatul a venit la sediul IPJ Botoșani, unde a predat polițiștilor suma găsită.

Un astfel de comportament este lăudabil, mai ales că bărbatul respectiv face parte din categoria celor fără adăpost, iar în momentul în care a intrat în posesia banilor, s-a deplasat în cel mai scurt timp la sediul politiei.

Reamintim că însușirea bunului găsit reprezintă infracțiune dacă bunul nu este predat poliției în termen de 10 zile și se pedepsește cu închisoare de la o luna la 3 luni sau cu amendă”, au transmis polițiștii.