Unul dintre cei doi copii, băiat, s-a născut cu sindromul Down şi probleme cu inima, iar cuplul a decis că va lua numai fetiţa, care s-a născut sănătoasă. Mai mult decât atât, când thailandeza, în vârstă de 21 de ani, era în luna a patra de sarcină şi a aflat că unul din bebeluşi avea probleme de sănătate, australienii i-ar fi cerut acesteia să facă avort, lucru pe care l-a refuzat. Acum, mama biologică a gemenilor se află într-o situaţie extrem de dificilă, având nevoie de 25.000 de dolari pentru a plăti cheltuielile medicale pentru copilul care i-a rămas.

"Aş vrea să le spun femeilor thailandeze să nu se implice într-o astfel de afacere, de a fi mamă-surogat. Nu vă gândiţi numai la bani. Dacă ceva nu merge bine, nu vă va ajuta nimeni, copilul va fi abandonat de societate, iar noi vom fi responsabile pentru asta", a declarat femeia, potrivit Daily Mail.

Aceasta a mai declarat că, în momentul în care cuplul a aflat că va avea gemeni, a plătit 1673 de dolari în plus faţă de suma stabilită. Când aceasta a născut, un angajat al agenţiei care a intermediat afacerea a mers în Thaildanda, pentru a lua copilul sănătos şi a-l duce în Australia. Cuplul şi mama-surogat nu s-au întâlnit deloc în tot acest timp, iar femeia a primit restul de bani tot de la persoana care a venit să ia copilul.

O campanie pentru ajutarea thailandezei a fost iniţiată, iar până acum au fost donaţi 7000 de dolari, pentru a o ajuta pe aceasta să-şi îngrijească fetiţa bolnavă, în vârstă de şase luni.