Evenimentul ZileiVremeaGerul cumplit lovește toată țara. Un val de aer polar se îndreaptă spre România

Gerul cumplit lovește toată țara. Un val de aer polar se îndreaptă spre România

Gerul cumplit lovește toată țara. Un val de aer polar se îndreaptă spre România
România va fi lovită de un val de aer polar, iar temperaturile se vor modifica peste noapte, după cum relatează meteorologii. Temperaturile vor ajunge la -10 grade celsius.

Meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au anunțat că temperaturile vor scădea foarte mult în România. Gerul se va instala în toată țara.

Conform informațiilor furnizate de ANM, o masă de aer foarte rece va coborî treptat din zona nord-estică a continentului și va cuprinde în special zonele intracarpatice. Temperaturile foarte scăzute se vor face simțite începând cu jumătatea săptămânii viitoare.

Conform informațiilor transmise de meteorologi, în zona Maramureșului, în partea de nord a Moldovei și în Transilvania se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi. Totodată, meteorologii au atras atenția că vom avea parte de nopți cu ger, în special în zona de est a Transilvaniei. Estimările meteorologilor arată că temperaturile vor coborî până spre -12, -10 grade.

ANM anunță că vremea se va răci în toată țara, inclusiv în jumătatea sudică.

Cum va fi vremea în zilele următoare

Până la apariția valului de aer polar, conform ANM, temperaturile vor fi la un nivel rezonabil pentru această perioadă. Joi, 27 ianuarie, temperaturile se vor încadra între -2 și 10 grade Celsius. Va fi vreme de iarnă în regiunile nordice, vestice și centrale cu ninsori pe spații relativ extinse.

Procesul de încălzire a vremii va continua și vineri, 28 ianuarie, urmând să se resimtă în special în regiunile intracarpatice. Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul și nordul țării unde temporar se vor semnala precipitații.

Sursa: arhiva EVZ

Vremea la munte

La munte prognoza meteo arată că va ninge, iar în restul zonelor, precipitațiile se vor semnala pe arii în general restrânse. Acestea vor fi mixte în prima parte a intervalului, iar noaptea va ninge.  Cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în masivele vestice și nordice. Izolat vor fi condiții de polei.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru precipitații redusă.

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari în zona înaltă a Carpaților Meridionali și în zona Carpaților de Curbură.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade, iar cele minime se vor situa între -6 și 1 grad. Dimineața vor fi condiții de ceață.


Accesează: