Jumătate dintre germani sunt împotriva relaxării carantinei instituite de oficiali. Cancelarul german avertizează că autoritățile nu țin încă virusul în frâu.
Germanii se opun relaxării restricțiilor! Jumătate dintre germani sunt împotriva relaxării carantinei instituite cu scopul limitării răspândirii coronavirusului, conform unui sondaj YouGov comandat de dpa, citată de Agerpres.
Germanii se opun relaxării restricțiilor! Se va prelungi lockdown-ul?
În următoarele zile, liderii landurilor federale urmează să decidă dacă vor prelungi sau nu lockdown-ul la nivel naţional după 14 februarie. Înaintea acestei decizii, cetăţenii germani au fost întrebaţi dacă măsurile ar trebui ridicate complet, relaxate, să rămână aceleaşi sau să fie înăsprite.
Rezultatele anchetei relevă că 50% dintre cei intervievaţi s-au pronunţat împotriva relaxării restricţiilor. 37% dintre germanii chestionați sunt în favoarea extinderii restricţiilor actuale după 14 februarie, iar 13% pentru înăspririi măsurilor pe viitor.
Potrivit aceluiaşi sondaj, 30% dintre cei chestionaţi s-au declarat în favoarea relaxării regulilor. Doar 13 % pentru o revenire completă la normalitate.
Aceste rezultate relevă totuşi o scădere a procentului celor care acceptă restricțiile comparativ cu începutul lunii ianuarie. Atunci a fost ultima prelungire a lockdown-ului. 65% dintre germani au susţinut atunci menţinerea sau înăsprirea regulilor. Ancheta YouGov a fost efectuată în perioada 3-5 februarie a.c. pe un eşantion de 2.077 de persoane.
Angela Merkel, foarte îngrijorată de noua tulpină din UK
Noua variantă a coronavirusului, care a suferit între timp mutaţii, descoperită în Marea Britanie şi în alte ţări, este foarte agresivă. Noua tulpină, care a suferit între timp mutaţii, îi provoacă "mari griji" Angelei Markel. Doar restricţiile dure pot frâna creşterea exponenţială a cazurilor de noi infectări cu SARS-CoV-2, a avertizat cancelarul.
Săptămâna aceasta, politiciana a făcut din nou apel la răbdare, arătând că înţelege grijile oamenilor. "Relaxarea restricţiilor nu este soluţia". Cancelara a adăugat, însă, că "autorităţile sanitare nu ţin încă virusul în frâu", relatează DW.
În cadrul acestor restricţii, decise iniţial în luna decembrie, majoritatea afacerilor, hotelurilor şi şcolilor sunt închise în Germania. Măştile FFP2 ar putea deveni obligatorii. În landul Bavaria, astfel de măşti faciale sunt deja obligatorii în mijloacele de transport în comun şi în magazine. Acest tip de mască oferă o protecţie sporită faţă de masca obişnuită.