Și în Germania, autoritățile încearcă să pună presiune pe cetățenii care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Klaus Reinhardt, președintele Asociației Medicale Germane, a afirmat că persoanele care decid să nu se vaccineze ar trebui să plătească pentru propriile teste Covid în viitor.

Germania ia măsuri împotriva nevaccinaților

„Dacă toată lumea are șansa de a se vaccina complet până la sfârșitul verii, este corect ca cei nevaccinați să fie nevoiți să plătească singuri pentru testele rapide sau PCR atunci când pleacă în vacanță, merg la restaurante sau la cinematograf. În cele din urmă, nu ar trebui să fie cazul să plătească comunitatea pentru persoanele care nu doresc să se vaccineze”, a afirmat Reinhardt conform ziarulromanesc.de.

Reinhardt este de părere că politicienii ar trebui să arate clar „că pe termen lung vor exista tot mai multe dezavantaje pentru persoanele nevaccinate”.

Comisarul pentru Turism al guvernului federal, Thomas Bareiß, este de părere că sfârșitul testelor gratuite de coronavirus pentru cei care nu doresc să se vaccineze este „o chestiune ce ține de corectitudine”. Până în prezent, costul testelor rapide gratuite – sau al testelor PCR pentru cei cu simptome – a fost plătit de contribuabili.

43,7&% din populație s-a vaccinat complet

Bareiß a declarat că testele subvenționate de stat ar trebui să continue până când toată lumea va primi o ofertă de vaccinare. „Este de asemenea clar, totuși, că cei care refuză să se vaccineze trebuie să fie conștienți de responsabilitatea lor și, în viitor, ar trebui să suporte costurile oricăror teste care sunt încă necesare pentru socializare, călătorie sau participare la evenimente”, a adăugat oficialul.

Și în Germania a scăzut considerabil numărul persoanelor care s-au imunizat în ultima vreme. Așa că autoritățile își concentrează atenția către această categorie de sceptici, conform sursei citate. La mijlocul acestei săptămâni, 58,9% din populație primise cel puțin o doză, în timp ce 43,7% era imunizată complet.