Germania. Antisemitismul, doar în curtea extremei drepte, nu și la islamiști

Germania. Antisemitismul, doar în curtea extremei drepte, nu și la islamiști

Antisemitismul islamist este absent din recentele inițiative luate de guvernul german.

De ce antisemitismul jihadist nu a fost inclus în noul mecanism guvernamental pentru combaterea antisemitismului? Întrebarea merită pusă cu atât mai mult cu cât, în aprilie 2018, potrivit Die Welt, cancelarul Angela Merkel a recunoscut că: „Trebuie să ne confruntăm cu o situație nouă, care arată că refugiații sau oamenii de origine arabă importă o altă formă de antisemitism în țară”.

Evaluarea serviciilor de informații germane, astfel cum a fost formulată în raportul anual din 2018 privind protecția Constituției, confirmă amploarea amenințării jihadiste, nu numai împotriva evreilor germani, ci împotriva tuturor germanilor.

„Dacă avem în vedere doar cifrele, se poate spune că extremismul islamist a crescut ușor și privește un număr de aproximativ 26.560 de persoane în 2018 (25.810 în 2017). Deși nu a fost organizat un atac islamist în Germania în 2018, diferite atacuri au fost dejucate în diferite etape de pregătire, ceea ce indică faptul că nu există niciun motiv să slăbim vigilența”. „Amenințarea teroristă din Germania rămâne puternică și stabilizată la un nivel ridicat. Germania continuă să fie ținta organizațiilor jihadiste precum

Ne puteți urmări și pe Google News

Statul Islamic sau Al-Qaeda. Germania și interesele germane din străinătate se confruntă cu o amenințare constantă, gravă, care poate duce la atacuri teroriste în stil jihadist în orice moment”.

Având în vedere acest scenariu oficial al amenințărilor cu care se confruntă cetățenii germani, guvernul german trebuie să explice tuturor cetățenilor săi de ce este atât de „selectiv” în răspunsul său la antisemitism.