Evenimentul Zilei > Politica > George Simion reacționează în scandalul salariilor demnitarilor. Senatorii AUR au votat cot la cot cu PSD, PNL și UDMR. Video
George Simion reacționează în scandalul salariilor demnitarilor. Senatorii AUR au votat cot la cot cu PSD, PNL și UDMR. Video

George Simion reacționează în scandalul salariilor demnitarilor. Senatorii AUR au votat cot la cot cu PSD, PNL și UDMR. Video

George Simion a reacționat împotriva legii votate la Senat care permite majorarea salariilor demnitarilor. Declarațiile politicianului AUR vin în contextul în care 12 senatori din partidul său au votat alături de majoritate. Simion susține că deputații AUR care vor vota pentru majorările salariale la Cameră vor fi excluși. Răbufnirea sa este mai mult de imagine, dat fiind că PSD, PNL și UDMR au o majoritate confortabilă în Camera Deputaților și nu au nevoie de voturile AUR.

Populistul George Simion a încasat o lovitură grea de la proprii senatori care au votat cot la cot cu coaliția PSDPNL – UDMR pentru majorarea salariilor demnitarilor. Deși tună și fulgeră, pe Facebook, împotriva celor 12 „nenorociți” care au ieșit din linia partidului, răbufnirea lui Simion este mai mult un act de imagine menit să dreagă busuiocul în fața românilor indignați de votul de la Senat.

În schimb, George Simion îi amenință cu excluderea din partid pe deputații AUR dacă vor vota această lege, așa cum au făcut senatorii.

„Orice parlamentar AUR care votează în Camera Deputaţilor această majorare, va fi dat afară în secunda doi. Asta nu e o ameninţare, e o constatare! Nenorociţii ăştia, în actuala criză, de la UDMR au băgat un subterfugiu cu 15 minute înainte. Şi senatorii AUR votat, o să facem o anchetă, sper din neştire. Este momentul de toleranţă zero pentru politicieni cărora le e prea bine şi mai vor 2.000 de lei”, a reacționat George Simion.

Deputatul susține că acest vot nu va mai fi dat și la Camera Deputaților, forul decizional. Amenințările sale nu mai au nici un rost dat fiind că PSD, PNL și UDMR dețin o majoritate confortabilă la Camera Deputaților. Astfel, pot trece legea majorării salariilor demnitarilor și fără ajutorul AUR, pe care l-au primit la Senat.

„Nu, peste cadavrul meu. Camera Deputaţilor este for decizional, acolo se decide. Asta este o atenţionare, peste cadavrul meu, toleranţă zero, nu acceptăm aşa ceva. Nu putem face una şi predica alta. Nu, nu în numele meu şi nu în nuimele AUR. La revedere!”, a scris George Simion pe Facebook.

PSD și PNL vor salarii mai mari pentru demnitari

Senatul a adoptat cu 92 de voturi, din care 12 ale AUR, un proiect legislativ prin care demnitarii şi aleşii locali urmează să primească indemnizaţii mărite. Scopul urmărit este, conform notei de fundamentare, de „eliminare a inechităţilor existente în acest moment”.

Deși veniturile demnitarilor și aleșilor locali sunt printre cele mai mari, mult peste salariul mediu din România, parlamentarii nu sunt mulțumiți. Ei spun că lefurile și indemnizațiile trebuie majorat la fel ca „al oricărui român”, conform șefului Comisiei juridice, senatorul PSD Cristian Niculescu – Ţâgărlaş.

De curând, un adevărat scandal a izbucnit în coaliția PSD – PNL din cauza intenției de majorare a salariului minim pe economie la 3.000 de lei și a pensiilor cu 10%. Politicienii coaliției nu au reușit să se pună de acord cu privire la pensiile și salariul minim ale românilor, așa cum au făcut-o în cazul celor ale demnitarilor și aleșilor locali.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: