Evenimentul Zilei > Justitie > George Maior va fi audiat la Secția specială. Breaking news în Justiţie
George Maior va fi audiat la Secția specială. Breaking news în Justiţie

George Maior va fi audiat la Secția specială. Breaking news în Justiţie

Fostul director al SRI, George Maior, este chemat pe 23 iulie pentru a fi audiat de Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

Informaţia-bombă a serii a fost lansată miecuri seara, în emisunea Sinteza zilei, la Antena 3 în această seară.

George Maior, cel care a condus timp de aproape 10 ani SRI și actualul ambasador al României în SUA, va fi audiat de Secția Specială în dosarul ce o vizează pe Laura Codruța Kovesi.

Maior a fost citat ca martor la jumătatea lunii mai, dar a refuzat să se prezinte. La vremea aceea, în acest dosar mai fuseseră chemați pentru a da declarații și fostul adjunct al lui Maior, Florian Coldea, și fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea.

SRI a fost implicat în această operațiune de localizare și aducere în țară a dlui Nicolae Popa, a fost considerată o operațiune de succes, reflectă cooperarea bună între serviciile de informații și autoritățile și instituțiile de aplicare a legii, cooperare despre care am constatat că deranjează pe foarte multe persoane și toată lumea face eforturi disperate ca practic această cooperare să afecteze, într-un fel sau altul capacitățile României de aplicare a legii.

În altă ordine de idei, pe scurt, o singură observație în ceea ce o privește pe doamna Laura Codruța Kovesi, personal, nu am luat la cunoștință de vreo activitate care să fie infracțiune și nici la nivelul instituției nu am obținut informații cu privire la posibile infracțiuni sau date în acest sens”, a fost poziția asumată în fața presei de Florian Coldea la acea vreme, după ce fusese luat la întrebări de procurori.

Dosarul în cauză o vizează pe Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA, obiectul fiind finanțarea repatrierii lui Nicolae Popa din Indonezia.

Cel care a provocat deschiderea dosarului a fost Sebastian Ghiță, care a susținut într-o plângere că Laura Codruța Kovesi i-ar fi cerut să achite transportul din Asia în România a lui Nicolae Popa, în 2011.

SIIJ a deschis, la începutul lunii martie, acțiunea penală împotriva fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, care este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: