Francesco Galdelli, de 58 de ani şi Vanja Goffi, 45 de ani au fost arestaţi într-o casă de la periferia staţiunii Pattaya, în urma unei operaţiuni într-o cooperare dintre autorităţile thailandeze şi italiene. ''În timpul interogatoriului, Francesco a recunoscut că s-a dat drept George Clooney şi că a lansat o marcă de haine online pentru a escroca persoane'', a declarat divizia thailandeză de combatere a criminalităţii într-un comunicat.

Mărturia lui George Clooney

În 2010, George Clooney depusese mărturie împotriva cuplului respectiv şi al unui complice al lor, după o audiere la Milano. Cu acea ocazie i s-au prezentat un set pe fotografii publicitare cu reprezentantul acestei linii de modă şi, de asemenea, documente care aveau semnătura sa, pe care starul le-a denumit falsuri. ''Este un fals, în poza aceasta eu fumez, ori eu nu fumez. Fals este şi ceasul, eu nu port asemenea ceas. Falsă este şi semnătura: nu este a mea'', a declarat el.

Bonnie şi Clyde italieni

Potrivit poliţiei, cuplul era căutat de asemenea şi în Italia şi pentru alte fapte, fiindcă vindea online ceasuri  Rolex false. Cuplul – căutat printr-o notificare roşie de Interpol încă din 2013 – îşi bătea joc de victimele lor trimiţând pachete cu sare în locul ceasurilor. Aceste infracţiuni le trimiteau sub numele de ''Bonnie şi Clyde italieni'', referindu-se la celebrul cuplu de delicvenţi americani.

Luxoasa rezidenţă a cuplului era supravegheată graţie unei drone

''Ei se aflau în Thailanda încă din 2014 şi n-au părăsit această ţară deloc, în acest interval'', a declarat poliţia adăugând că un tribunal îi va judeca în virtutea legilor thailandeze privind imigraţia, înainte de începerea procedurilor de extrădare. Pattaya, staţiunea balneară thailandeză unde se refugiaseră, este cunoscută şi prin înalta rată a prostituţiei şi crimei organizate în Thailanda, titrează Le Soir.be