Generozitate italiană. Fiat "este dispusă" să ia pe gratis Opel de la GM

Generozitate italiană. Fiat "este dispusă" să ia pe gratis Opel de la GM

Şeful concernului Fiat, Sergio Marchionne, este pregătit să achiziţioneze gratuit Opel, subsidiara din Europa a companiei americane General Motors, dacă alianţa dintre GM şi Peugeot se dizolvă, a anunţat vineri publicaţia italiană 'Il Sole-24 Ore', fără a cita sursa informaţiei, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Compania germană Opel se confruntă cu o problemă de supracapacitate de producţie la fel ca şi rivalii PSA Peugeot Citroën, Renault, Fiat şi Ford.

"Planul lui Marchionne este să obţină practic gratuit Opel, spre deosebire de ce s-a întâmplat cu Chrysler şi spre deosebire de oferta sa pentru Opel din 2009", susţine publicaţia italiană.

În 2009 Fiat a achiziţionat o participaţie la compania americană Chrysler în schimbul tehnologiei sale pentru vehiculele mici şi a expertizei de management.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reprezentanţii Fiat nu au comentat informaţia.

"Ceva trebuie făcut. Nu poţi să menţii aceeaşi structură operaţională pe care o aveai înainte", a declarat luna trecută Marchionne, precizând că grupul italian va dezvălui modul în care are de gând să facă faţă provocărilor din Europa cu ocazia publicării rezultatelor pe trimestrul al treilea.