Generalul care nu poate să doarmă din cauza atacului rusesc asupra distrugătorului britanic

Generalul Sir Nick Carter a spus că lupta dintre HMS Defender, distrugătorul britanic și forțele rusești din Marea Neagră, a fost un exemplu a ceea ce înseamnă un calcul greșit.

Șeful Statului Major al Apărării a vorbit după ce Rusia a susținut că a tras focuri de avertizare, iar Marea Britanie a negat faptul că HMS Defender a fost distrus.

„Acțiunea se poate repeta oricând

La Chalke Valley History Festival, Carter a spus că disputa dintre Marea Britanie și Rusia a fost un „exemplu clasic al bătăliei narațiunilor”, adăugând: „Juriul a aflat cine a câștigat acea bătălie”. El a mai spus că incidentele precum cele din această săptămână au potențialul de a se transforma rapid într-un conflict violent.

„ Lucrul care mă ține treaz noaptea este calculul greșit care provine din această escaladare nejustificată”, a spus el. „ Genul acesta de acțiuni pe care l-am văzut în Marea Neagră se poate repeta oricând.”

Carter a vorbit despre modul în care pandemia a ajutat armata să sporească numărul de recrutări. El a spus: „ Covid a fost prielnic forțelor armate. Toate academiile de ofițeri sunt pline. În acest moment ne bucurăm de o poziție mai bună în ceea ce privește numărul de persoane.”

Cifrele de anul trecut au sugerat că unele regimente erau la aproximativ 75% din necesarul de personal. Cu toate acestea, în martie s-a anunțat că armata va reduce efectivele până în 2025, de la 82.000 la 72.5000.

Problemele din sistemul de învățământ

Carter, în vârstă de 62 de ani, care a petrecut patru ani conducând forțele armate, a declarat că trebuie recrutați oameni de știință și ingineri, adăugând că programul rezerviștilor ar putea contribui la umplerea golurilor.

El a spus că s-au străduit să recruteze din rândul absolvenților de știință, tehnologie, inginerie și matematică.  „Dintr-o perspectivă militară, considerăm că este foarte dificil să atragem, în armată, abilitățile de care avem nevoie, dar și să le păstrăm”, a spus el. „Opinia mea este că acest lucru se poate datora faptului că sistemul educațional nu ajută la evoluția celor cu aceste abilități”.

Armata oferea deja oamenilor care lucrează în sectorul civil posibilitatea de a veni și de a se juca. „Jocurile video pe care unii ar dori să le joace, pot primi de la noi posibilitatea concretă de a face asta. Există modalități de a pune în practică abilitățile, probabil nu în mod permanent, ci pe baza unor persoane care au o anumită rezervă.”