Evenimentul Zilei > Justitie > Generalul Bartolomeu Săvoiu, legătura între Masonerie, Politică și Servicii de Informații
Generalul Bartolomeu Săvoiu, legătura între Masonerie, Politică și Servicii de Informații

Generalul Bartolomeu Săvoiu, legătura între Masonerie, Politică și Servicii de Informații

Asadar: Cine este cu adevărat Constantin Bartolomeu Săvoiu? De unde vine și, mai ales care este trecutul sau (inainte de 1989) și, mai ales, rolul său de după Revoluția din România in destabilizarea integritătii economice și teritoriale a României? Cum a ajuns în dosarul judecătorului CCR Toni Greblă? Un personaj cu ramificații ciudate, care are un CV complicat, cu multe inexactități. Aceste date apar pe un site încă din 2011. Redăm câteva fragmente

"Dar să vorbim mai intâi despre Săvoiu. Născut la 18 februarie 1945 in Bucuresti, Săvoiu afirmă că este descendentul unei familii de boieri olteni (subliniez acest lucru pentru ca este important mai tarziu) – nu am sa intru in viata lui personală, ci doar am sa afirm ca este casatorit și are trei baieti – dar am sa vorbesc despre studiile sale din Romania.

A absolvit Facultatea de Comert Exterior din Bucuresti, in anul 1967, iar in 1968 devenea specialist in comertul international. Cine facea oare acele studii și in ce directii erau plasati de Securitate mai tarziu acesti absolventi? Ceea ce devine și mai interesant este ca același Săvoiu intra la „Scoală de Ofiteri in Rezerva, intendenta-logistica”, o institutie despre care nu am auzit niciodata, iar daca aceasta a existat, atunci poate fi legata perfect cu cele spuse mai sus. Dar nu este tot! Săvoiu devine apoi și absolvent și al Institutului National de Formare a Cadrelor Superioare Comerciale (1972-1973) din Paris… Ciudat este faptul ca, oficial, se stie ca Săvoiu nu a parasit Romania decat cu foarte putin timp inainte de revolutie, prin urmare sederea sa la Paris ramane un mister sau o misiune? In anii ’70 devine deci absolvent al Universitatii din Paris… "

Aceste date apar pe un site http://www.badpolitics.ro/cine-este-cu-adevarat-generalul-mason-constantin-bartolomeu-savoiu-infofotoaudiovideo-cu-theodorescu-nastase-si-schapira-ziaristi-online/ în care sunt comentate subiectele fierbinți ale momentului.

"Dar sa revenim putin inapoi cu cativa ani, cand Săvoiu lucra in cea mai „nesemnificativa” institutie pentru D.I.E., adica Ministerul Comertului Exterior al RSR. Acum intelegem mai usor și cum a ajuns in Franta in acea vreme. Interesant este și ca dupa un timp devine consilier comercial al companiei Olivetti, din Franta, apoi director de vanzari la o alta companie: Carpigianni. Cu timpul ajunge inspector de vanzari al Certified Labo Ltd din Franta, iar apoi ramane tot in aceasta zona, in Franta, pana in 2002.

Ceea ce este și mai interesant (mentionez faptul ca Săvoiu cunoaste limbile franceza, engleza, portugheza, italiana, rusa și araba – interesant nu?) este faptul ca Săvoiu lucrează din 2006 și pana in prezent pentru un „grup industrial”, reprezentandu-i interesele in Orientul Mijlociu și Africa. Ar fi interesant de aflat de misterioasele afaceri cu tarile arabe, cum ar fi Libia sau Tunisia, unde stim ce fel de dictaturi exista.

Dar sa trecem putin intr-o zona care ne interesează și deranjează pe toti: Armata! Stim cu totii ca gradul de general este conferit de Presedintele Romaniei, iar ca Săvoiu este General de Brigada in rezerva. Bun, dar cand a obtinut Săvoiu celelalte grade și in armata carei tari? Sau poate au fost primite in timpul misiunilor externe din vremea regimului comunist? Nu stim, iar intrebarea ramane in picioare!

Săvoiu este membru și in „Uniunea Pan-europeana”… La care a fost chiar și trezorier in perioada 1993-2004. Da, aceeași misterioasa Uniune despre care lumea refuza sa vorbeasca (…)Săvoiu este in 1999 chiar Vicepresedinte-Fondator al Uniunii Pan-europene din Romania. Aceasta grupare sustine și ideile prezentate de grupul iredentist și separatist din „secuime”, adica dreptul lor de a se autodetermina… Mai avem vreo indoială despre intentiile gruparii „masonice” conduse de acest om, lângă care alăturam nume precum informatorul Schapira și mafiotul Gelli? Și, ca sa fie pusa cireasa pe tort, aceeași organizatie spune foarte clar ca toate tarile trebuie sa fie apropiate Turciei (stat musulman și nu crestin) și… RUSIEI!

In 1992 a devenit membru al unei asociatii de schimb intre Franta și Tunisia (aflata pana de curand sub dictatura unui despot). Sa nu uităm ca printre „talentele sale” se numara și limba araba.

Se stie foarte bine și faptul ca in perioada 1994-2005 a lucrat (in Franta) pentru ziarul „Adevărul”, al carui patron era cunoscutul… De asemenea, „masonul nationalist” Săvoiu a fost și un sindicalist convins. In perioada 1989-1992 a condus, in calitate de presedinte, Confederatia Internatională a Cadrelor (Paris, Franta).

Numeroasele distinctii primite au ridicat și ridica inca foarte multe semne de intrebare. Un exemplu stupefiant este faptul ca este detinatorul „Crucii Sfantului Andrei” (conferită de Patriarhul Constantinopolului – Bartolomeu I), dar și faptul ca de la Ion Iliescu (cel despre care vorbeam in materialul cu Schapira) a primit Ordinul National al Meritului Cultural in grad de Ofiter.

Dar in permanenta trebuie sa-l legam pe Săvoiu de structurile pe care le-a penetrat și de scandalurile cu armata care ies in evidenta mereu. Cum a ajuns general și mai ales in baza carei activități? De ce o persoana ca el poate lua o pensie de general cand sunt oameni ai armatei (generali) care mor de foame? In baza carei activități? Stim faptul ca Săvoiu este membru nu in Cercul Militar din Romania, ci in cel din Franta. Stim și faptul ca este presedinte al Asociatiei Ofiterilor in Rezerva din Romania, inca din 2008."

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: