Vladimir Putin trebuie să-și revizuiască obiectivele în ceea ce privește Ucraina, după ce forțele ucrainene au reușit să recucerească teritorii ocupate de ruși. Numeroasele eșecuri arată că armata rusă nu reușește să ducă la bun sfârșit operațiunea militară specială.
Armata rusă se confruntă cu probleme, fiind incapabilă să atingă obiectivele lui Putin în ceea ce privește Ucraina. Generalul locotenent Scott Berrier, șeful Agenției de Informații și Apărare, a precizat că liderul de la Kremlin a ajuns în acel punct în care își va revizui obiectivele pentru această operațiune.
"Rusia plănuise o ocupaţie, nu neapărat o invazie, şi asta a aruncat-o înapoi. Se apropie de punctul luării unei decizii. Nu ştim care va fi acea decizie. Dar ea va hotărî în mare măsură durata acestui conflict”, a declarat Berrier.
David Cohen, directorul adjunct al CIA, a precizat că nu trebuie subestimat atașamentul lui Putin față de planul său. Totodată, Cohen a mai spus că președintele rus are un „apetit pentru risc”, făcând aluzie la folosirea armelor de distrugere în masă.
Putin a amenințat încă de la începutul războiului că dacă este necesar va folosi armele nucleare
"Acestea fiind spuse, nu am văzut dovezi concrete privind planificarea utilizării ADM"(arme de distrugere în masă), a afirmat Cohen. Mai mult, forma cea mai probabilă de represalii ruse împotriva Statelor Unite ar putea fi implicarea Rusiei în sistemul politic american.
Reamintim că în cadrul Summitului Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (OCS), ale cărui lucrări s-au încheiat vineri la Samarkand, în Uzbekistan, Vladimir Putin a precizat că armata rusă ar urma să-și intensifice atacurile asupra infrastructurii în Ucraina, dacă forțele ucrainene vor ataca instalații din Rusia.
Mai mult, liderul de la Kremlin a precizat că principalul obiectiv a acestei operațiuni militare speciale este eliberarea Donbasului, zonă formată din regiunile Donețk și Lugansk, și nu consideră că ar trebui revizuit.
"Nu ne grăbim", a spus preşedintele rus într-o conferinţă de presă susţinută după încheierea summitului OCS, care grupează Rusia, China, India, Pakistan şi patru state din Asia Centrală - Kazahstan, Kârgâzstan, Uzbekistan, Tadjikistan, urmând să i se alăture şi Iranul, scrie apnews.com.