Genele cu risc de cancer depistate la embrion

Genele cu risc de cancer depistate la embrion

În cazul fertilizării în vitro, prin monitorizare se pot alege ovulele din care vor rezulta copii cu risc scăzut de a face cancer.

Fiecare om prezintă un anumit grad de risc de a suferi un tip de cancer. Unele dintre genele care produc cancerul sunt moştenite genetic de la părinţi însă în cazul fertilizării în vitro această situaţie poate fi evitată, conform unui articol latimes.com.

Cercetătorii au identificat două dintre genele care dacă suferă mutaţii cresc probabilitatea de a suferi de cancer, ele se numesc BRCA1 şi BRCA2. Până acum au fost identificate zeci de mutaţii ale acestor gene care dau cancer. Dacă unul dintre părinţi are aceste mutaţii în codul său genetic, probabilitatea ca şi copilul să o moştenească este de 50%. Risc de a face cancer se reduce la minimum Medicina modernă caută soluţii pentru prevenirea cancerului, iar în cazurile embrionilor creaţi prin tehnica de fertilizare în vitro se pot face teste care să certifice înainte de înseminare că viitorul copil va avea un risc minim de a face cancer.

Există deja cupluri care au profitat de pe urma noilor teste, însă acestea nu se pot face deocamdata decât în foarte puţine clinici străine.

Ne puteți urmări și pe Google News