Evenimentul Zilei > EVZ Special > Gates: „Trump este Vaccino-Sceptic. M-a trimis să stau de vorbă cu RFK Jr.”
Gates: „Trump este Vaccino-Sceptic. M-a trimis să stau de vorbă cu RFK Jr.”

Gates: „Trump este Vaccino-Sceptic. M-a trimis să stau de vorbă cu RFK Jr.”

„Toate întâlnirile cu el (Trump) sunt de genul: «Eu nu mă pricep la vaccinuri, trebuie să stai de vorbă cu tipul ăsta, Robert Kennedy Jr., care urăște vaccinurile și răspândește prostii despre ele»”, declară Gates.

Într-un interviu pentru publicația Wired, Gates spune că nu a mai discutat cu Trump din martie 2018, însă susține că a stat de vorbă cu vicepreședintele Mike Pence și cu secretarul de stat Mike Pompeo, într-o încercare de a-i convinge să aloce fonduri „pentru a procura vaccinul (anti-coronavirus) pentru țările aflate în dezvoltare”.

„Este foarte important să li se poată spune companiilor producătoare de vaccinuri să construiască fabrici suplimentare pentru miliarde de doze”, a declarat Gates.

Miliardarul preocupat de sănătatea mondială a mai afirmat că, în întâlnirile pe care le-a avut cu Trump, acesta l-a îndemnat să stea de vorbă cu Kennedy Jr.

„Toate întâlnirile cu el (Trump) sunt de genul: «Eu nu mă pricep la vaccinuri, trebuie să stai de vorbă cu tipul ăsta, Robert Kennedy Jr., care urăște vaccinurile și răspândește prostii despre ele»”, a spus Gates.

Trump a anunțat luna trecută că administrația sa este „total pregătită în ceea ce privește vaccinul (anti-COVID)”, cu un general de armată care supraveghează toată logistica de desfacere a vaccinului aflat încă în stadiul de testare.

Anterior, președintele a declarat că vaccinarea cu viitorul vaccin nu va fi obligatorie.

Într-un interviu la Casa Albă, acordat luna trecută, Trump a declarat că, dacă ar trebui să aleagă între vaccinuri și tratament, ar alege fără ezitare tratamentul.

Wired a publicat deopotrivă o versiune scrisă și una audio a interviului cu Gates, despre ambele avertizând că sunt editate, între versiuni fiind diferențe notabile.

Astfel, comentariile de mai sus despre Kennedy apar în versiunea scrisă, nu și în cea audio.

Robert F. Kennedy Jr., nepot al fostului președinte american JFK, asasinat la Dallas, a explicat motivele îngrijorărilor sale față de diverse proiecte de vaccinuri, inclusiv cele finanțate de Bill Gates.

Într-un articol din  9 aprilie 2020, Kennedy scria:

„Pentru Bill Gates, vaccinurile sunt un fel de filantropie strategică care alimentează numeroasele sale companii cu activitate legată de vaccinuri (inclusiv ambiția Microsoft de a controla o companie mondială de identificare a persoanelor vaccinate) și îi oferă un control dictatorial asupra politicii de sănătate globală.”

Un articol din decembrie 2019, din Scientific American, descria ideea cercetătorilor de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) de a implanta evidența vaccinurilor „direct în pielea” copiilor.

„Pe lângă vaccin, unui copil i s-ar administra și puțin colorant, invizibil pentru ochiul liber, dar ușor vizibil cu un filtru special de pe smartphone, combinat cu o aplicație care proiectează din apropiere lumină infraroșie pe piele, Vopseaua poate dura până la cinci ani, conform testelor pe pielea porcilor și a cobailor dar și pe piele umană.”

Dezvoltarea acestei idei, despre care articolul notează cu mândrie că ar evita „scanarea irisului”, suspectibilă de a viola intimitatea, „a fost finanțată de Fundația Bill & Melinda Gates”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE