Evenimentul Zilei > Sport > Gata cu emoțiile pentru Ianis Hagi! Marele anunț, făcut de Gică Popescu!
Gata cu emoțiile pentru Ianis Hagi! Marele anunț, făcut de Gică Popescu!

Gata cu emoțiile pentru Ianis Hagi! Marele anunț, făcut de Gică Popescu!

Ianis Hagi a fost transferat definitiv de la Genk la Glasgow Rangers.

În contextul în care se vehicula că Viitorul va primi 680.00 de euro în urma transferului, Gică Popescu vine cu explicații:

„Este o reușită fantastică pentru el, a trecut prin momente grele la Genk, a făcut pasul către Glasgow unde a început bine, a fost apreciat, a marcat, publicul l-a primit cu brațele deschise. A fost deznodământul pe care ni-l doream cu toții.

Voiam să fac un comentariu legat de partea financiară, cum că ne-am fi păstrat anumite procente. Într-adevar, noi avem 10% din diferența transferului, nu din suma de transfer. Nu știm încă suma cu care s-a vândut, dar în niciun caz nu am primit banii vehiculați.

Ianis e fericit și dornic să înceapă antrenamentele, a alergat foarte mult în curte, nu e o perioadă usoară, cu atât mai mult cu cât la ei campionatul este oprit și se vor întoarce pentru meciurile din Europa League”, a declarat Gică Popescu pentru Digi Sport.

Mister în jurul transferului lui Ianis Hagi. Românul nu înțelege ce se întâmplă

Ianis Hagi (21 de ani) a fost cumpărat de clubul scoțian Glasgow Rangers, în schimbul a cinci milioane de euro, de la gruparea belgiană Genk, și se va afla sub contract cu „alb-albaștrii” în următorii cinci ani. Anunțul, care a fost preluat de presa din România și din străinătate, a fost făcut chiar pe siteul oficial al clubului din Belgia. Însă a fost șters la 20 de minute de la publicare.

Nu se știe dacă scoțienii nu au fost de acord ca informația să fie făcută publică sau negocierile nu s-au finalizat încă. Toate siteurile din Marea Britanie publicaseră știrea, ulterior jurnaliștii de la Scotish Sun au anunțat că mutarea nu s-a perfectat încă.

Anunţul transferului a fost scos rapid de Genk de pe site. A fost clar că făcuseră o greşeală. Rangers nu a făcut niciun anunţ pe partea ei şi nu a confirmat încă tranzacţia. Dar mutarea pusă în stand-by va fi confirmată în curând de formaţia la care Hagi a devneit deja un favorit al suporterilor”, scrie sursa citată.

Scoțienii au făcut rost de bani după ce au încheiat un parteneriat cu firma producătoare de echipament sportiv, Castore. Înțelegerea prevede că cei de la Glasgow Rangers vor încasa 20 de milioane de lire sterline în următorii patru ani.

Ianis Hagi a ajuns la Genk, în vara anului trecut, după evoluții apreciate la Campionatul European de tineret, găzduit de Italia și San Marino, acolo unde naționala antrenată la acea vreme de Mirel Rădoi a ajuns până în semifinale. Mijlocașul a început bine la Genk, a marcat la debut, dar ulterior s-a stins. A fost împrumutat la Rangers și scoțienii au hotărât să-l cumpere. Mai ales că antrenorul Steven Gerrard a vorbit laudativ despre român, în câteva ocazii.

În ultima perioadă s-a vorbit și despre interesul italienilor de la Lazio pentru internaționalul român, dar informația nu s-a concretizat.