"Propunerea UDMR vine în sprijinul garantării prezumţiei de nevinovăţie. Dan Barna ori nu cunoaşte statutul preşedintelui ori dezinformează în mod grosolan. Articolul citat nu se referă la preşedintele ţării. Şeful statului are imunitate. Nu răspunde juridic pentru opiniile politice exprimate în exercitarea funcţiei de demnitate publică, nici pe durata mandatului şi nici după expirarea acestuia", a afirmat Porcsalmi Balint.

Preşedintele USR, Dan Barna, spune, într-o postare pe Facebook, că devine ilegală folosirea cuvântul "penal", pentru că utilizarea lui de către un funcţionar public sau reprezentant al unei autorităţi a statului se va pedepsi cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

"Acesta este sensul articolului votat acum de majoritatea PSD – ALDE: Fapta funcţionarului public care înainte de pronunţarea unei hotărâri de condamnare definitive se referă la o persoană suspectată sau acuzată ca şi cum aceasta ar fi fost condamnată se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Dacă declaraţia se face în numele unei autorităţi publice, pedeapsa se măreşte cu o treime. Prin acest articol PSD urmăreşte să îl pedepsească, cu închisoarea, pe preşedintele Klaus Iohannis care a fost sancţionat de CNCD pentru declaraţia: 'Nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA”, a punctat Barna, citat de Agerpres.

 

Te-ar putea interesa și: