Gafă la simularea Evaluării Naționale. Barem de corectare cu greșeli gramaticale, la Limba română

Barem de corectare cu greșeli gramaticale, la Limba română

Baremul de corectare pentru proba de Limba română la simularea Evaluării Naționale a fost publicat cu greșeli gramaticale pe site-um Ministerului Educației.

Greșeli gramaticale în baremul de corectare la examenul de simulare a Evaluării Naționale. Ministerul Educației Naționale a publicat un barem de corectare pentru prima probă a simulării la examenul de Evaluare Națională cu greșeli gramaticale. După o zi, greșeala a fost corectată, iar materialul a fost republicat pe site-ul instituției. Elevii de clasa a VIII-a au susţinut luni prima probă scrisă de la simularea examenului de Evaluare Naţională,, la Limba română.

Tot luni, funcționarii Ministerului Educaţiei au prezentat subiectele şi baremul de corectare. În materialul publicat, chiar în primul paragraf apare o greșeală gramaticală. Acesta expică modul în care se rezolvă primul subiect al probei scrise.

Astfel, cuvântul „copiii”, care apare în frază a fost scris greșit cu doi „i”, în loc de trei. conform regulilor gramaticale, atrage atenția edupedu.ro.

Fraza în care a fost semnalată eroarea sună astfel: „câte 1 punct pentru notarea oricăror două alimente pe care le aveau la masă copii, așa cum reiese din textul 2”.

Greșeala a fost corectată pe site-ul Ministerului Educației abia a doua zi.

Statisticile probei de Limba română

Simularea pentru Evaluare Naţională 2021 pentru clasa a VIII-a a început luni, cu proba la limba şi literatura română. Potrivit datelor preliminare centralizate la nivelul inspectoratelor școlare, la examen au fost prezenți 124.931 de elevi (90.54% din totalul celor eligibili să susțină proba). Cea mai ridicată rată de participare s-a înregistrat în județul Neamț (96,5%).

Nu au participat 6.120 de elevi din 149 de unități de învățământ, aflate în localități în care rata incidenței cumulate este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Trei elevi, doi din județul Călărași și unul din județul Timiș, au fost eliminați de la examenul de simulare pentru tentativă de fraudă.

Subiectele și baremele de corectare au fost concepute de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, instituție din subordinea Ministerului Educației.

Sursa foto: edupedu.ro