Evenimentul Zilei > Actualitate > Gafă imensă la Ambasada SUA. A fost făcută publică lista cu toți angajații. Ingrid Mocanu: „Vă dau un sfat gratis”
Gafă imensă la Ambasada SUA. A fost făcută publică lista cu toți angajații. Ingrid Mocanu: „Vă dau un sfat gratis”

Gafă imensă la Ambasada SUA. A fost făcută publică lista cu toți angajații. Ingrid Mocanu: „Vă dau un sfat gratis”

Avocata Ingrid Mocanu a criticat o poză publicată din interiorul Ambasadei SUA, în care apar o imagine cu președintele Klaus Iohannis, dar și o listă cu numele și numerele de telefon ale angajaților Ambasadei.

În imagine apar o serie de „greșeli” sesizate, pe Facebook, de Ingrid Mocanu.

”Din ciclul: ce trăznăi mai fac ambasadorii mei favoriți? De exemplu, pe primul loc, ca și competență desigur, eu îl plasez pe domnul Muraru de la partenerul strategic, care se pozează în biroul de Ambasador de la Ambasada SUA 🙂”, a scris Ingrid Mocanu, pe Facebook.

Informații clasificate, făcute publice

„Un tablou cu Iohannis tronează pe bibliotecă (oare l-o fi adus de acasă sau l-a cerut de acolo, de la americani?) dar asta nu-i nimic 🙂 Pe masă se află lista cu numele și numerele de telefon ale tuturor angajaților Ambasadei. Aaa, nu-i nimic, le puteți divulga, ce se poate întâmpla? Și a propos, domnu’ ambasadore, vă dau un sfat gratis: să știți că spațiul biroului ambasadorului într-un stat, mai ales în SUA, este spațiu de securitate clasa I, nu se pot pune poze pe FB de acolo. Pozele se fac la sala de protocol 🙂”, a continuat aceasta.

Ingrid Mocanu a adăugat că le stă la dispoziție oficialilor pentru alte sfaturi.

„Pentru alte sfaturi, știți numărul meu de telefon, că văd că numerele angajaților Ambasadei (care sunt informații clasificate, să știți) nu v-au folosit la absolut nimic. Dacă nu-l aveți, îl știu băjeții. Nu l-am schimbat, tot ăla este, că, vorba #băjeților, nu am nimic de ascuns 😁
PS – cre’ că se crăcănează de râs nu doar cei care știu câteva reguli de diplomație de pe la americani, ci și românii noștri din centrala MAE sau ambasadorii de carieră 🙂 care văd ce ambasador avem (extrem de competent și profesionist, desigur).”