Gabriela Firea, reacție dură la adresa administrației Capitalei, după ce o femeie a fost omorâtă de câini

Gabriela Firea, reacție dură la adresa administrației Capitalei, după ce o femeie a fost omorâtă de câini Câine. Sursa foto: Arhiva EVZ

Femeia ucisă sâmbătă de câini a fost găsită de poliţişti la 270 de metri distanţă de cea mai apropiată locuinţă şi la 300 de metri distanţă de cel mai apropiat punct de digul Lacul Morii. Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, a reacționat după tragedie, criticând aspru administrația Capitalei.

Gabriela Firea a reacționat după aflarea veştii că o femeie a fost omorâtă de o haită de câini în Bucureşti, spunând că „din cauza haitelor de câini vagabonzi lăsate să terorizeze Capitala, mai vorbim încă de astfel de întâmplări înfiorătoare”.

Gabriela Firea, fost primar al Capitalei şi actual ministru al Familiei: „O viață pierdută într-un mod îngrozitor, din cauza haitelor de câini vagabonzi lăsate să terorizeze Capitala! Îmi pare extrem de rău, nu am cuvinte să-mi exprim regretul și compasiunea față de familia îndoliată. Condoleanțe sincere și putere în acest moment extrem de greu.

La 10 ani de la tragedia în care Ionuț, un copil de 4 ani, a murit sfâșiat de câini, în București se petrece o nouă dramă! Cu puțin timp în urmă, o femeie a fost găsită fără viață, în zona lacului Morii, mușcată de o haită de câini, a scris fostul primar al Capitalei”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este de neconceput ca în Capitala țării să mai vorbim încă de astfel de întâmplări înfiorătoare

Gabriela Firea aminţeşte despre ultimul caz în care o femeie a fost atacată de câini tot în Sectorul 6, pe un bulevard: „Este de neconceput ca în Capitala țării să mai vorbim încă de astfel de întâmplări înfiorătoare, care te lasă fără cuvinte! Cu atât mai dramatic este că anul trecut victima ajunsese la spital tot din cauza mușcăturilor și avertizase atunci autoritățile că, în zona în care alerga, Lacul Morii, sunt haite de câini periculoși.

Tot anul trecut, o jurnalistă TVR povestea pe rețelele sociale cum a fost atacată de câini tot în sectorul 6, pe un bulevard. Jurnalista spune și că nicio autoritate nu a ajutat-o, deși a sunat și la Poliția locală Sector 6, și la ASPA, însă fără succes.

„Am sunat apoi la numărul de urgență al celor de la ASPA. A răspuns cineva, mi-a spus că înțelege prin ce trec, că îi pare rău, dar că nu mă poate ajuta. Nu există nicio echipă pe care să o trimitem pe teren! Vom încerca mâine dimineață!” scria Dorina Florea în decembrie 2022.

Primăria Capitalei, acuzată că ar fi  luat o decizie ca animalele să nu mai fie plasate în adăposturi

Şi continuă: „Dar de ce se întâmplă astfel de tragedii în anul 2023, într-o Capitală europeană, după 10 ani în care nu am avut incidente de o asemenea gravitate? Răspunsul este unul simplu: actuala administrație a Capitalei nu se preocupă și în unele zone ale orașului au reapărut haite de câini fără stăpân care terorizează bucureștenii.

Pe surse, circulă informația că printr-o decizie a actualei conduceri a Primăriei Capitalei hingherii care răspund la sesizări și ridică animalele de pe străzi nu le mai duc în adăposturi, ci le dau drumul din nou pe străzi. Sper să fie doar o informație falsă, dar ar trebuit făcute verificări. Este de notorietate, însă, faptul că primarul general și actualul city-manager se ocupă personal de ASPA – Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor.

Iubesc animalele și am un câine acasă. Billy este un membru al familiei noastre și e departe de mine orice gând sau intenție nepotrivită la adresa animalelor. Sunt total împotriva mijloacelor violente în cazul câinilor fără stăpân, dar există soluții dovedite prin care problema poate fi rezolvată”, a scris Gabriela Firea pe contul de Facebook.

Ce spune Primăria Sectorului 6

Singura instituţie abilitată să monitorizeze şi să strângă câinii maidanezi din Bucureşti este Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Capitalei, iar Poliţia Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existenţa lor în zona unde o femeie a murit, sâmbătă, după ce fost muşcată de aceştia, potrivit autorităţii locale.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au precizat că Poliţia Locală sprijină ASPA şi au acţiuni săptămânale împreună. Anul trecut echipele au fost însoţite de poliţiştii locali în zona Giuleşti Sârbi, în cadrul campaniei de conştientizare a sterilizării animalelor, potrivit Agerpres.