Evenimentul Zilei > Social > FURTURI masive de MOTORINĂ. Operaţiune de amploare pe CALEA FERATĂ
FURTURI masive de MOTORINĂ. Operaţiune de amploare pe CALEA FERATĂ

FURTURI masive de MOTORINĂ. Operaţiune de amploare pe CALEA FERATĂ

O operaţiune de amploare demarată de CFR Călători privind furturile de motorină,a început în această dimineaţă. Mai multe verificări simultane având loc în depourile Satu Mare, Cluj şi SELC Jibou, în vederea ridicării de înscrisuri cu privire la situaţiile de alimentare cu combustibil în afara programului, potrivit unui comunicat al companiei.

"Astăzi, începând cu ora 8:00, în baza Deciziei directorului general CFR Călători, o echipă a Corpului de Control se află într-o acţiune privind furturile de motorină. Împreună cu poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi, se efectuează verificări simultane în Depourile Satu Mare, Cluj şi SELC Jibou, în vederea ridicării de înscrisuri cu privire la situaţiile de alimentare cu combustibil în afara programului", anunţă CFR Călători.

Potrivit sursei citate, pe 4 septembrie, organele de cercetare penală au dispus începerea urmăririi penale pentru infracţiunea de delapidare şi fals intelectual în urma sesizării conducerii CFR Călători privind alimentarea, chiar şi peste capacitatea rezervoarelor, a materialului rulant de tracţiune de pe raza SRTFC Cluj în afara programului, în perioada ianuarie 2016 – iulie 2017.

La nivelul activităţii companiei s-au realizat încă de la începutul anului trecut mai multe asemenea acţiuni, cu scopul de a stopa furturile şi, vor continua la nivel naţional, în toate locaţiile feroviare. Dosarul de la Timişoara pe acest subiect este în curs de finalizare, prejudiciul fiind de peste 7,5 milioane lei.

“Este absolut necesar să stopăm aceste practici care păgubesc compania. Pasagerii noştri merită respect, iar respectul presupune grija faţă de bunul şi de banul public”, a declarat directorul general CFR Călători, Iosif Szentes.

Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată.