Evenimentul ZileiActualitateFurtuna de pe mare impiedică intrarea navei americane USS Mount Whitney în portul Constanța

Furtuna de pe mare impiedică intrarea navei americane USS Mount Whitney în portul Constanța

Furtuna de pe mare impiedică intrarea navei americane USS Mount Whitney în portul Constanța
Porturile Constanța Nord, Constanța Sud-Agigea, Canalul Dunăre Marea Neagră și portul Midia sunt închise, de ieri, traficului maritim și fluvial din cauza vântului puternic care suflă, la rafală și cu peste 70 km/oră. Din cauza furtunii, nava amiral a Flotei a VI a NATO , USS Mount Whitney, care ar fi trebuit să intre astăzi dimineață în portul Constanța a fost oprită în rada interioară, așteptând potolirea vântului.

Primul port în care Căpitănia Zonală a dispus suspendarea activităților de încărcare descărcare nave a fost Midia, ieri dimineață. Furtuna pe mare a luat amploare iar aseară, după ora 20,30 au fost suspendate manevrele și în porturile Constanța Nord, Constanța Sud-Agigea precum și pe Canalul Dunăre Marea Neagră. Vântul suflă cu o forță uriașă, depășind 60 km/oră, la rafală ajungînd și la peste 70 km/oră.

Nava comandant a Flotei a VI a și a Comandamentului Întrunit al forţei de luptă a NATO , USS Mount Whitney, care ar fi trebuit să intre astăzi dimineață la ora 9,00 în portul Constanța, așteaptă avizul autorităților portuare fiind ancorată la adăpost, travers de Tuzla. Echipajul compus din peste 300 militari și marinari are programat pe durata a trei zile activități comune cu marinarii militari români, cu elevii  Colegiului Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza" din Constanţa, echipa de baschet a navei va juca un meci amical cu o echipă a unui club constănţean iar fanfara militara a navei americane va sustine un concert la Universitatea Ovidius.

 

 

 


Accesează: