Evenimentul ZileiActualitateFurt uriaș în toiul nopții. Poliția a încremenit când a văzut dezastrul lăsat de hoți

Furt uriaș în toiul nopții. Poliția a încremenit când a văzut dezastrul lăsat de hoți

Furt uriaș în toiul nopții. Poliția a încremenit când a văzut dezastrul lăsat de hoți
Cazurile de furturi din trenuri, care au loc în stația CFR Tileagd, nu se mai opresc, polițiștii fiind neputincioși.

Ultimul furt a avut loc miercurea trecută, hoții atacând un tren cu vagoane cisternă, ”prada” fiind 94 de tone de motorină. Polițiștii chemați la fața locului au găsit două vagoane cisternă, care transportau motorină și care erau goale. Acestea aveau sigiliile rupte și robineții pe poziția deschisă. Oamenii legii mai spun că mare parte din cantitatea de motorină a ajuns pe ecartamentul căii ferate, producând și un dezastru ecologic. ”Hoții au luat cât au putut duce iar restul au lăsat să curgă pe jos”, spune un om polițist.

Polițiștii au fost chemați să intervină abia după ce motorina a fost furată sau a curs în neștire, ore în șir. „Poliţiştii Serviciului judeţean de Poliţie Transporturi Bihor au fost sesizaţi că persoane necunoscute au rupt sigiliile de la două vagoane din triajul Gării Tileagd şi au lăsat să se scurgă 94 de tone de motorină”, susțin jurnaliștii de la ebihoreanul.ro, care îl citează pe purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Cercetările în caz s-au declanşat pentru rupere de sigilii şi distrugere. „Există deja un cerc de suspecţi”, a mai spus Alina Fărcuţa, de la IPJ Bihor, precizând că imediat ce au ajuns la locul incidentului, poliţiştii TF i-au alertat pe comisarii Gărzii de Mediu Bihor şi pe reprezentanţii ISU Crişana. Pompierii au intervenit cu autospeciale cu spumă pentru decontaminarea zonei.

Neputința de la Tileagd

Zonă gării de marfă de la Tileagd, unde hoții își fac de cap, după bunul plac, poate cu complicitatea Poliției Transporturi Feroviare și a angajaților CFR, a devenit celebră după ce realizatorul de la Kanal D, Christian Sabbagh a fost atacat, în luna octombrie 2017, de mai multe persoane care au fost filmate în timp ce furau din vagoanele garate în zonă. Sabagh se afla în județul Bihor de mai multe zile, pentru realizarea unor reportaje ce au ca temă furturile de produse petroliere din trenurile din gări, furturi comise de persoane dintr-o anume etnie. După acest incident, polițiștii au promis că vor lua măsuri de întărire a pazei, lucru care nu s-a întâmplat,

În data de 29 martie 2017, Digi TV a difuzat o știre, pe imagini putându-se vedea oamenii care furau din vagoane ziua în amiaza mare. Zeci de oameni se pot vedea cum transportă găleți pline cu motorină, care a fost golită din vagoanele cisternă.

La Tileagd există un depozit de produse petroliere ale unei mari companii de profil. Din acest motiv, în zonă ajung, zilnic, zeci de vagoane, pline cu motorină și cu benzină, produse care sunt transferate în bazine uriașe de depozitare.


Accesează: