Satoshi Kirishima a fost timp de aproape 50 de ani unul dintre cei mai căutați criminali din Japonia. Bărrbatul a murit de cancer la vârsta de 70 de ani, iar de pe patul de spital le-a mărturisit polițiștilor că a organizat mai multe atentate cu bombă în anii 1970.
După aproape jumătate de secol, un fugar japonez aflat pe patul de spital a mărturisit poliției că este unul dintre cei mai căutați bărbați din țară. Bărbatul a făcut parte dintr-o grupare radicală care a comis mai multe atentate cu bombă în anii 1970.
Cel mai căutat fugar din Japonia, prins după 50 de ani
La cei 70 de ani, bărbatul care a susținut că este cel mai căutat fugar din Japonia a fost interogat de polițiști. Asta după ce oamenii legii au primit un pont. Pe numele lui real Satoshi Kirishima, presupusul fugar le-a spus anchetatorilor că are cancer în fază terminală și că ar vrea să moară cu numele real, nu cu pseudonimul care l-a ținut departe de gratii atâta amar de vreme.
Pe patul de moarte, japonezul a dat detalii neștiute despre atentatele comise. Dar, la doar patru zile de la interogatoriu, bărbatul a murit, iar poliția nu a reușit să-i stabilească identitatea. „Credem că bărbatul care a murit la spital după ce a pretins că este Satoshi Kirishima era de fapt suspectul", a declarat joi șeful Agenției Naționale de Poliție, Yasuhiro Tsuyuki.
S-a născut în 1954
Satoshi Kirishima s-a născut în 1954, iar la vremea producerii atentatelor studia în Tokyo. Ulterior, s-a înrolat în Frontul Armat Anti-Japonez, un grup extremist implicat în atentate cu bombă, îndreptate împotriva unor companii influente în anii 1970.
Opt persoane au decedat și alte 160 au fost rănite în atacurile cu bombă asupra unei clădiri a companiei Mitsubishi Heavy Industries. Kirishima este bănuit că ar fi participat la mai multe astfel de atentate. Poliția îl suspecta că în anul 1975 ar fi detonat o bombă într-un cartier de lux din Tokyo.
Fugar pentru tot restul vieții
Se spune că bărbatul a fost singurul din cei 10 membri pe care poliția nu a reușit să-i prindă niciodată. Pentru a nu fi depistat Kirishima nu folosea telefon mobil, nu avea asigurare medicală, iar salariul îl primea întotdeauna în numerar. Doi membri ai grupării au primit condamnări cu moartea, printre care și Masashi Daidoji, despre care se spune că a fost creierul grupării, potrivit The Guardian.