Evenimentul Zilei > Politica > Frunzăverde: Marele Partid Naţional Liberal este creat, există, nu se poate întâmpla nimic de acum înainte
Frunzăverde: Marele Partid Naţional Liberal este creat, există, nu se poate întâmpla nimic de acum înainte

Frunzăverde: Marele Partid Naţional Liberal este creat, există, nu se poate întâmpla nimic de acum înainte

Vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL) Sorin Frunzăverde a declarat miercuri, la Reşiţa, că marele Partid Naţional Liberal există, iar Dreapta română este unită.

"Ceea ce am iniţiat în primăvara anului 2012 s-a realizat acum, la Congresul de fuziune din 2014. Marele Partid Naţional Liberal este creat, există, nu se poate întâmpla nimic de acum înainte, pentru că Dreapta română este unită. Am spus, şi atunci, că Dreapta română se va uni în jurul PNL. Iată că s-a unit în interiorul a ceea ce astăzi spunem că este marele Partid Naţional Liberal. Cred că este cea mai puternică formaţiune politică din România în acest moment", a spus vicepreşedintele liberal, citat de Agerpres.

Până pe 5 august vor fi terminate şi analizele sociologice privind candidatul pe care Alianţa Creştin Liberală îl va lansa în competiţia pentru Cotroceni.

"Este o analiză care ia în calcul două candidaturi, alternative, Predoiu şi Iohannis. Aşa cum arată până acum analiza sociologică, Iohannis va fi candidatul pe care îl vom avea pentru prezidenţialele din luna noiembrie", a afirmat Sorin Frunzăverde.

Referitor la declaraţiile pe care Victor Ponta le-a făcut la Craiova cu referire la Klaus Iohannis, vicepreşedintele PNL a spus că Iohannis este cetăţean român şi, deocamdată, primar al Sibiului.

"Mă surprinde această alunecare în excesiv a social-democraţilor, pentru că, să nu uităm, ei au avut un preşedinte liber-cugetător, care nu e ortodox", spune Frunzăverde.

În ceea ce priveşte recenta vizită pe care vicepreşedintele PNL a făcut-o în SUA, unde a fost însoţit de Cătălin Predoiu, Sorin Frunzăverde susţine că a fost una benefică.

"Am avut o discuţie interesantă şi serioasă referitoare la dezvoltări economice şi politice în România, în perioada următoare. A fost o vizită discretă şi serioasă, aşa cum au fost şi discuţiile din 2012, de a unifica Dreapta română, un proiect care a reuşit, la fel ca şi în 2005, demersul pe care l-am iniţiat şi l-am dus până la capăt, de a lua Partidul Democrat din Internaţionala Socialistă şi a-l duce în Partidul Popular European. Cred că, în România, e nevoie de acţiuni politice serioase, nu neapărat de apariţii televizate", a adăugat Sorin Frunzăverde.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, marţi seară la Craiova, că deşi nu vede o problemă ca un candidat la funcţia de preşedinte al României să nu fie de etnie română, nu îşi doreşte ca statutul de român sau ortodox să fie privit ca un defect.

'Nu cred că un candidat la funcţia de preşedinte al României are o problemă dacă nu este ortodox sau nu e de etnie română. Cred că are exact aceleaşi drepturi cu mine. Dar vreau un lucru şi îl spun de fiecare dată: nu vreau să mă acuze nimeni sau să spună cineva că este un defect faptul că sunt român sau ortodox în ţara mea. Aşa m-am născut, aşa o să mor. Sunt mândru de asta şi cred că trebuie să fiu respectat pentru acest lucru', a spus Ponta.

Totodată, liderul social-democraţilor a subliniat că, în continuare, trebuie sprijinite atât Biserica, cât şi cultele religioase, adăugând că România e ţara tuturor 'indiferent de etnie şi de religie'.

'România este o ţară în care credinţa noastră este esenţială pentru fiinţa neamului românesc şi trebuie să sprijinim toate cultele. (…) Biserica şi Armata sunt instituţii fundamentale care au ajutat la fondarea şi salvgardarea naţiunii române şi cred că merită să fie respectate şi sprijinite. (…)Vă asigur, ca premier am arătat tot respectul şi sprijinul nu doar pentru BOR, bineînţeles sunt ortodox, majoritatea românilor e ortodoxă – ci pentru toate celelalte culte, romano-catolic şi greco-catolic, protestanţi, neoprotestanţi, musulmani, evrei, pentru oricine', a mai spus Ponta.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: