Carabinierii din Busto Arsizio, la încheierea unei activităţi de cercetare care dura din septembrie, au descoperit, reţinut şi denunţat o româncă, de 28 de ani, fără domiciliu fix, fără ocupaţie şi urmărită pentru furturi făcute cu meşteşug. Ultima oară în dauna unui bătrân de 80 de ani.

Tânăra femeie a fost identificată graţie analizei a numeroase filmuleţe extrapolate din sistemele de supraveghere publice şi private şi a fost declarată vinovată de furt cu mare dexteritate în dauna unui pensionar în septembrie 2018. Particularitatea furtului comis în dauna bătrânului constă în modalitatea folosită: ’’tehnica îmbrăţişării’’.

Bătrânul, în fapt, a desfăcut larg braţele pentru o îmbrăţişare călduroasă, timp în care ’’experta’’ i-a subtilizat un ceas estimat la câteva mii de euro. Tehnica este cunoscută de oamenii legii şi e folosită mai ales pentru vârstnici, cel mai adesea în perioada estivală, în localităţi turistice sau aglomerate, notează ilgiornale. Mai mereu este practicată de către femei care acţionează în perechi.

Modalitatea aceasta de socializare funcţionează: cine s-ar retrage rapid din îmbrăţişarea unei tinere cu aspect nevinovat, frumoasă şi atrăgătoare? De data asta, însă, a funcţionat altfel, adică mai rău, fiindcă ’’frumoasa româncă’’ va trebui să îmbrăţişeze de acum înainte cătuşele, iar cercetările continuă: se bănuieşte că ’’isteaţa’’ noastră conaţională are la activ mult mai multe îmbrăţişări.