Fructul bizar care face minuni pentru sănătate, dar care nu se poate mânca. Puțini oameni au curaj să-l încerce

sursa: pixabay.com

Durian, un fruct foarte popular în unele zone ale Asiei, are calități curative, dar nu poate să fie consumat de mulți oameni, din cauza mirosului neplăcut.

Unul dintre cele mai bizare fructe, despre care se poate spune că nu poate fi mâncate, este durianul. A devenit celebru de-a lungul timpului, fiind prezentat ca o curiozitate în emisiunile de călătorii. Cei mai temerari vloggeri care ajung în Asia, încearcă să mănânce durian. O grea încercare, din cauza mirosului greu pe care îl are acest fruct.

Un fruct excelent pentru sănătate, dar care nu poate fi mâncat, în general, decât de unii localnici

Durian este un fruct tropical unic. Este popular în Asia de Sud-Est, acolo unde este supranumit „regele fructelor”. Compensează mirosul de nesuportat prin bogăția în nutrienți. Conține mai mulți decât majoritatea celorlalte fructe.

Este un fruct tropical care se distinge prin mărimea mare și prin coaja exterioară dură și țepoasă. Are un miros înțepător, o pulpă asemănătoare cu o cremă și semințe mari. Există mai multe soiuri, dar cel mai comun este Durio zibethinus.

Pulpa fructului poate avea diferite culori. Cel mai frecvent este galbenă sau albă, dar poate fi și roșie sau verde. Durianul crește în regiunile tropicale din întreaga lume, în special în țările din Asia de Sud-Est: Malaezia, Indonezia și Thailanda.

Este folosit la foarte multe mâncăruri

Fructul poate crește până la 30 cm (1 picior) lungime și 15 cm (6 inci) lățime. Un fruct tipic de durian are aproximativ 2 cești (486 de grame) de pulpă comestibilă.

Este folosit în mâncăruri dulci și sărate. Atât pulpa cremoasă, cât și semințele sunt comestibile, deși semințele trebuie să fie gătite. Aroma este descrisă ca având gust de brânză, migdale, usturoi și caramel, toate la un loc.

Preparatele alimentare obișnuite din fructe de durian includ: suc, semințe, fierte sau prăjite, supe, bomboane, înghețată și alte deserturi garnitură. Este folosit și în medicina tradițională și are unele proprietăți medicinale care sunt în curs de studiu.

200 de grame din acest fruct conțin:

Calorii: 357 Grăsimi: 13 grame Carbohidrați: 66 grame Fibre: 9 grame Proteine: 4 grame Vitamina C: 80% din valoarea zilnică (VZ) Tiamină: 61% din VZ Mangan: 39% din VZ Vitamina B6: 38% din VZ Potasiu: 30% din VZ Riboflavină: 29% din VZ Cupru: 25% din VZ Folat: 22% din VZ Magneziu: 18% din VZ Niacina: 13% din VZ