Fructul banal care previne bolile de inimă. Rezultatele se văd după o singură lună

Boli cardiovasculare. sursa foto. EVZ

Unul dintre cele mai apreciate fructe face minuni în prevenirea atacurilor de cord și a accidentelor cerebrale.

Un studiu realizat în Statele Unite de cercetătorii Universității California din Los Angeles arată că strugurii, consumați zilnic, fac adevărate minuni pentur sănătate. Astfel, o dietă de patru săptămâni, bazată pe struguri, a condus la scăderea semnificativă a colesterolului. De asemenea, consumul acestora previne atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale, după cum au anunțat experții americani.

Noul studiu a fost condus de către dr. Zhaoping Li, nutriționist și profesor de medicină la Universitatea Califonia din Los Angeles, Statele Unite.

Oamenii de știință, din echipa acestuia, au oferit participanților la studiu, în fiecare zi, spre consum, câte 46 de grame de pulbere de struguri întregi. Acesta este echivalentul a două porții.

După o perioadă, s-a constatat că alimentul a crescut semnificativ nivelul de bacterii benefice din intestine. Potrivit cercetătorilor, acesta sunt considerate foarte importante pentru menținerea unui sistem imunitar puternic, după cum relatează publicația Study Finds.

„Am descoperit că strugurii au un efect benefic asupra bacteriilor intestinale, ceea ce este o veste excelentă, deoarece un intestin sănătos este esențial pentru o sănătate bună. Acest studiu ne aprofundează cunoștințele și extinde gama de beneficii pentru sănătate al strugurilor, chiar dacă el întărește beneficiile pentru sănătatea inimii”, a spus profesorul Zhaoping Li.

Sursa: Arhiva EVZ

Strugurii reduc riscul de apariției bolilor de inimă

Strugurii consumați zilnic au avut ca efect căderea semnificativă a nivelului de colesterol. Cu ocazia cercetării, oamenii de știință de la Universitatea California au mai observat că strugurii au redus nivelul de acizi biliari. Care joacă un rol esențial în metabolizarea sau procesarea colesterolului.

Or, din punctul de vedere al specialiștilor, acest lucru conduce la reducerea riscului de boli cardiace. Un nivel crescut de colesterol contribuie la înfundarea arterelor și poate duce la afecțiuni grave ale inimii.

Pe de altă parte, se știe că strugurii, la fel ca și merele, dar și alte fructe, conțin antioxidanți numiți polifenoli. Este vorba despre compuși organici prezenți natural în plante, care mențin vasele de sânge sănătoase și flexibile, pentru o bună circulație.

Beneficiile consumului de struguri

Cercetări anterioare au asociat consumul de struguri cu combaterea cancerului, a bolii Alzheimer și cu creșterea libidoului.

„Strugurii oferă o sursă bogată de polifenoli și fibre”, au arătat cercetătorii în revista Nutrients.

„În concluzie, rezultatele noastre oferă informații preliminare noi despre efectele consumului de struguri asupra microbiomului intestinal, colesterolului gazdă și metabolismului BA. Aceste date vor ajuta la proiectarea viitoare a studiilor pentru a explora beneficiile pentru sănătate ale consumului de struguri”, au mai arătat aceștia.

Se estimează că bolile cardiovasculare ucid anual aproximativ 17 milioane de persoane din întreaga lume, reprezentând o treime din totalul deceselor.