Evenimentul Zilei > Actualitate > Fructele şi legumele turceşti conţin substanţe toxice
Fructele şi legumele turceşti conţin substanţe toxice

Fructele şi legumele turceşti conţin substanţe toxice

Organizaţia "Greenpeace" a prezentat un studiu conform căruia legumele şi fructele din Turcia conţin un nivel periculos de pesticide şi alte substanţe periculoase.

S-au analizat 76 de fructe şi legume. Dintre produsele vegetale studiate, cele mai multe substanţe toxice s-au găsit în pere, ardei şi struguri.
Spre exemplu, ardeii analizaţi erau contaminaţi cu 24 de substanţe toxice. Perele turceşti aveau zece substanţe chimice, iar strugurii aveau nouă astfel de substanţe.
În cadrul raportului, au fost evaluate produse din 23 de state, principalele exportatoare de fructe şi legume din zona Uniunii Europene.
Ministrul turc al agriculturii respinge acuzaţiile
În aproape o treime din mostrele selectate din Turcia s-au descoperit niveluri de substanţe chimice peste limita admisă. Ministrul turc al agriculturii, Mehdi Eker, a condamnat raportul "Greenpeace".
Acesta a precizat că acum zece ani Turcia producea 30 de milioane de tone de fructe şi legume, folosind 56.000 de tone de pesticide, iar acum se recoltează 40 de milioane de tone şi se folosesc doar 20.000 de tone de pesticide.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: