Fructul care înlocuiește cafeaua a adus cu sine și un profit considerabil pentru cei care-l cultiv. Doar câteva bobițe sunt suficiente pentru a vă furniza energie pentru întreaga zi.
A fost descoperit fructul care înlocuiește cafeaua, și anume aronia. Aronia este un gen de arbuști cu frunze căzătoare, aparținând familiei Rosaceae. Originar din estul Americii de Nord, este cel mai des întâlnit în pădurile umede și zonele mlăștinoase.
Doar câteva dintre aceste fructe vă pot oferi energie pentru o zi întreagă, mai multă chiar decât o ceașcă de cafea.
Aronia, fructul care înlocuiește cafeaua
O afacere din Voivodeni a pornit cu doar 50 de tufe de aronia, iar acum proprietarii abia fac față cererii în creștere. Pentru a adăuga o valoare suplimentară, producția este supusă unui proces de prelucrare.
În Voivodeni, familia Balint se ocupă de cultivarea aroniei de patru ani. Toți arbuștii de pe terenul familiei sunt crescuți în mod ecologic, iar aronia este o plantă care solicită puțină muncă. Nu necesită mult efort, iar beneficiile sunt multiple.
Familia vinde în prezent fructele pe piața din județ. Însă, are cerere și din partea locuitorilor din alte județe și chiar din străinătate.
Tot aronia este cultura preferată a familiei Macarie din Sânpetru de Câmpie. Aici, plantația se află în al nouălea an de producție, iar recolta este mai prosperă decât de obicei. Cu condițiile meteorologice călduroase și ploile abundente, fructele s-au dezvoltat într-un mod perfect.
Familia Macarie procesează boabele de aronia, oferind astfel o alternativă pentru cei care nu doresc să consume fructele în formă naturală, sub forma de suc.
Deși beneficiile oferite de aronia sunt multiple, specialiștii recomandă să nu se exagereze cu consumul de suc din acest fruct. Doza zilnică indicată este de aproximativ 100 de mililitri.
Beneficiile consumului de aronia
Fructele de aronia conțin cele mai importante vitamine și minerale pentru corpul uman, în concentrații mari.
Ele au Vitamina C, E, K, A, dar dispun și de o cantitate mare de magneziu, potasiu, fier, calciu sau zinc. Nu în ultimul rând, aceste fructe miraculoase conțin de 15 ori mai mulți antioxidanți decât afinele sau merișorul
Atunci când sunt consumate în mod regulat, vitaminele, mineralele și antioxidanții din aceste fructe miraculoase contribuie la protejarea corpului împotriva a peste 100 de afecțiuni.
Pe lângă aceasta, aceste fructe ne conferă o doză suplimentară de energie, întăresc sistemul imunitar, combat stresul, susțin sănătatea oaselor și ne protejează de infecții, potrivit aronia-charlottenburg.ro.